24 Eylül 2012 Pazartesi

DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ






Muhallebi deyip geçmeyin, aslında o kadar çok şey anlatır ki bize... Hafif sütlü bir tatlı olmasının yanında  eskiden büyük pastaneler, cafeler, avm zincirleri olmadan çoook önce mahalle aralarında muhallebiciler vardı. Okuldan çıkmış arkadaş grupları eve gitmeden önce muhallebicilere uğrar birer limonata ile yerlerdi, keza aynı şekilde birbirini seven güzel aşıklar buluşmak için muhallebicileri seçerdi. Birden nostaljik yeşilçam filmlerinden kareler düşünce aklıma bugün birden hadi Yelda kalk üşenme misss gibi hem de damla sakızlı bir muhallebi pişir, afiyetle yiyin dedi. Birer kase canım oğlum Ergin ve annesinin :))yanii benim midemi ziyaret etti bile. Hadi sıra sizde, afiyetler olsun...






Malzemeler: 


  • 1 lt. süt
  • 5 yemek kaşığı un
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı damla sakızı macunu
  • 1 yemek kaşığı margarin

Yapılışı:

  1. 1 lt. sütün içine unu ve şekeri koyup, ocakta sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın.
  2. Kaynamaya yakın damla sakızı macununu ilave edin.
  3. Muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın.
  4. Kıvama gelince bir paket vanilyayı ekleyin bir taşım daha kaynatıp altını kapatın, tencereyi ocaktan alın.
  5. İçerisine 1 yemek kaşığı margarini ilave edin ve mikserle yaklaşık 5 dakika çırpın. Ne kadar çok mikserle çırparsanız o oranda kıvamı daha güzel olur.
  6. Servis kaselerine paylaştırıp üzerini tarçın, damla çikolata, renkli şekerleme ile arzunuza göre süsleyebilirsiniz.


BON APPETİT...


15 Eylül 2012 Cumartesi

3. KADIN FESTİVALİ






Bu yıl 3.cüsü düzenlenecek Kadın Festivali 15 - 16 Eylül 2012'de Meydan AVM'de gerçekleştirilecek.
Kadınların yoğun ilgi gösterdiği festival sağlıklı beslenme, moda, cilt bakımı, çocuk gelişimi, sağlıklı yaşam, mutfak kültürü, kişisel gelişim konularında bilinçlendirmeyi, ödüllü yarışmalarla eğlendirmeyi amaçlıyor.
 Bugün başlayan festivalin inşallah yarınki ayağında olmayı çok isterim, çünkü bugün önceden yapılmış planlarım vardı, kimbilir blogger dostlarımızlada orada görüşebiliriz.

14 Eylül 2012 Cuma

DAMLA SAKIZLI KEK


Tatil dönüşü Çanakkale Küçükkuyu'dan aldığım  misss gibi Sakız Macunu kullandım :)))








Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3/4 su bardağı yoğurt
  • 3/4 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı damla sakızı macunu
  • 4 - 5 adet dövülmüş ceviz



Yapılışı:
  1. Karıştırma kabına toz şekeri ve yumurtaları alın homojen bir kıvam alana dek mikserle çırpın.
  2. Yoğurt ve sıvıyağını ekleyin tekrar çırpın.
  3. Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyin çırpma işlemini tekrarlayın, en son damla sakızı macununu ekleyin son kez mikserle çırpın.
  4. Ardından cevizleri ekleyip karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökün.
  5. 150 - 160 derece önceden hafif ısıtılmış fırında yaklaşık 30 - 45 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
  6. Piştikten sonra fırından çıkarın ve  altının nemlenmemesi için tel ızgaraya alarak soğumasını sağlayın.
  7. Mis gibi çayınızla aiyetle yiyin :))









BON APPETİT...




13 Eylül 2012 Perşembe

TUZLU MUFFİN

Kocaman sıcacık Eylül rüzgarlarının üzerinize doğru savurduğu bir MERHABAAA demek istiyorum.
Her güzel şey gibi kısacık olan tatilimde bitti maalesef :( Gerçek hayata hızlı bir dönüş yaptık. Tatil süresince zaruriyet dışında cep telefonumu unuttum, bilgisayarımı zaten yanıma almadım, tv'de yoktu :) teknolojiden uzak sessiz, sakin, doğa ve denizle bir tatil yaptık.Ama bu arada sizleri, blogumu, paylaşımları, takipleri çok özledim...  
Tatille ilgili ayrıntıları kısa bir zaman içinde HAYATHERDAİMGUZEL'de paylaşacağım. Ören, Burhaniye, Akçay vee Cunda Adası (uzun zamandır görmek istediğim bir yerdi) gezdik, dolaştık, yedik, içtik, yüzdük -bu kısmı oğlum Ergin çok sevdi- ve bol bol fotoğraf çektik.
Veee şimdi de sizlere  tuzlu sıcacık hem kahvaltılarınız hem de beş çaylarınız için harika bir eşlikçi lezzet aktaracağım.  





Malzemeler:
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay bardağı ayçiçek çekirdeği
  • 3 su bardağı un

Yapılışı:
  1. Yumurta, yoğurt ve sıvıyağını beraber çırpın.
  2. Karışıma unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve tekrar çırpın.
  3. En son peynir ve çekirdeği ekleyerek karıştırın.
  4. İster muffin kalıplarına paylaştırın isterseniz kek kalıbında bütün olarak pişirin.
  5. 160 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 - 25 dakika pişirin.



BON APPETİT...


Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı