11 Kasım 2012 Pazar

BULAŞIK MAKİNESİNDE YEMEK PİŞER Mİ?






Merhaba,

Başlığa baktınız bu da nedir dediniz değil mi? Çünkü gazetede birkaç gün önce ben de bu konuyla ilgili bir yazı okuduğumda hayretler içerisinde kalmıştım. Şu an hatırlamıyorum ama bir gazetenin köşeyazarlarından biri bu konudan bahsediyor ve bu yöntemle yemek pişirilen bir davet aldığını yedikten sonra da izlenimlerini aktaracağını yazmış ( en kısa zamanda bu köşeyazarını bulup takibe alacağım sonuç için ). Yazıda bulaşık makinesinde 70 derecede deterjansız, sıcak suyun buharıyla ağzı iyice kapatılmış kavanozlarda sebze yemeklerinin pişirildiğinden bahsetmişti. Ben de merak ettim internet ansiklopedisinden :)) araştırdım ve bir İngiliz şefin bu yöntemi ilk önce tavuk pişirmede kullandığını öğrendim.Biraz da size bahsetmek istiyorum:
Bu İngiliz şefimiz özel bir teknikle tavuğu bulaşık makinesinde pişiriyor ve kızartılmışından daha lezzetli ve sağlıklı oluyormuş.Çok ta kolay bir yöntemmiş. Tarifide aynen aşağıda aktardığım gibi verilmiş;


İngiliz Şeften Bulaşık Makinesinde Tavuk Pişirme Tarifi :

Tavuğu hazırlayıp büyük boy fırın torbasına koyuyoruz. Torbanın ağzını hava ve su geçirmeyecek şekilde sıkıca bağlıyoruz. Buharlı pişirme için tavuğu bulaşık makinesine koyuyorsunuz. Tavuğun her bir kilo ağırlığı için 50 dakikalık yıkama süresi ekliyoruz. Yıkama süresi bittikten sonra lezzetli ve besin değerlerini korumuş olan tavuğu yiyebiliyorsunuz :))


SONUÇ: Bulaşık makinesinde ilk defa 2,5 kilo ağırlığında bir tavuğu pişiren şef, gevrek ve kurumayan et sonucunu almış. Sadece iki kez çevrilen tavuk, derisinin tam kızarması için kısa süreliğine fırına atılmış. Böylece pişirme işlemi tamamlanmış.




*Haber ve fotoğraf internetten alınmıştır.

10 Kasım 2012 Cumartesi

SAYGIYLA ANIYORUZ...



* fotoğraf internetten alınmıştır.

1 Kasım 2012 Perşembe

Gülmeye Doyamayacağınız Leziz Bir Video




Bu blogda birbirinden doyurucu tariflere yer veriyorum, ama bu videoyu izlemeye doyamadım. Günün menüsünde leziz atıştırmalıklar değil, leziz atışmalar var!

Dünürlerin birbirini çekememesini konu alan Vanish’in yeni videosunda, eğlenceli atışmalara yer veriliyor. İğneleyici laflarla birbirlerine göndermeler yapan, kıskanç mimikleri ve oyunculuğuyla beni hayrete düşüren bu iki dünürü, yukarıdaki videoda izlemenizi tavsiye ediyorum. Gününüze biraz lezzet katmak istiyorsanız, bence siz de mutlaka görmelisiniz.

Üstelik Vanish’in Facebook hayran sayfasında, bu video ile bağlantılı bir aplikasyon da yer alıyor. http://bit.ly/omurbiterdunurgitmez adresine giderek ileride nasıl bir dünür olacağınızı öğrenebilir, pespembe bir çamaşır makinesi kazanma şansı yakalayabilirsiniz!

Bir bumads advertorial içeriğidir.

Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı