23 Şubat 2013 Cumartesi

ARNAVUT CIGERI






Benim asla dayanamayacağım lezzette bir yemektir. Anacığımın ellerinden yerdim artık kendim yapar oldum, ben O'na yediriyorum :)) Hazır yemek daha güzel oluyor çünkü yemek yaparken alınan koku doyma merkezini uyarıyor ve bazen yiyesi gelmiyor insanın ama ciğer için söz konusu değil maalesef:)) , ama insanın kendisinin yapıp başkaları tarafından beğenilmesi ve afiyetle yenilmesi de tüm yorgunluğunu alıyor doğrusu.





ARNAVUT CİĞERİ

Malzemeler:

  • 1/2 kg. dana ciğeri , kuşbaşı doğranmış
  • Un
  • Sıvıyağ
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2 baş kuru soğan
  • Sumak
  • Tuz



Yapılışı:

Kuşbaşı doğranmış ciğerleri, her tarafına nüfuz edecek şekilde una bulayın. Fazlasını silkeleyerek atın.
Kızgın yağda kızartın.
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın, tuzlu suyla ovun. Suyunu sıkıp bir kapta kıyılmış maydanoz ve sumakla yoğurun.
Kızarmış ciğerlerle harmanlayarak ya da tabakta yanyana servis yapın.
Tadına doyamayacaksınız.
Pilav, patates kızartması, salata veya patates püresiyle servis yapabilirsiniz.


BON APPETİT...




18 Şubat 2013 Pazartesi

MUZLU KEK





Merhabalar , 

Bir aydan fazla zaman olmuş yazmayalı, ama inanın vakitsizlikten, hastalıklardan, kurslardan, işten, güçten zaman ayırabilmek çok mümkün olmuyor, hemen öyle tarifi yazayım fotosunu basayım olsun bitsin de demek istemiyorum. Sizlerle sohbet etmek paylaşımda bulunmak insanın yorgunluğunu alıyor üzerinden.Bloggerleri faceden takip edebilmem daha kolay ama zaman ayırıp bloglarını da dolaşıyorum vakit varsa yorumda bırakmak en büyük zevkim.
Geçen ay fotoğrafçılık kursum bittikten sonra internette sörf yaparken yemek fotoğrafçılığı workshop haberini gördüm ve hemen kaydoldum :)) Sofra dergisinin fotoğraf editörü Erkin Ön ve La Cucina Italiana dergisinin fotoğraf editörü Mehmet Ateş gibi değerli bu işe yıllarını vermiş kişilerden bu eğitimi aldım ve kendimi çok şanslı sayıyorum, buradan kendilerine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. En büyük merakım dergilerde kitaplarda gördüğümüz o güzelim, al beni ye diyen fotoğrafların nasıl çekildiğini öğrendim ve bu iş bayağı meşakkatli imiş aslında yer, zaman, ekipman çok önemli , inşallah yakın zamanda kafamdaki planlar tıkır tıkır işlerse ekipmanları hazırlayabilirsem yerimide hazırlarsam burada yaptıklarımı daha güzel fotoğraflayıp sizlere o şekilde sunmak isterim.





MUZLU KEK

Malzemeler:

  • 2 adet yumurta
  • 1 bardak toz şeker
  • 1/2 bardak süt
  • 1/2 bardak sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya 
  • 2 adet muz (ezilmiş)
  • Ceviz 
  • Aldığı kadar un
Yapılışı:

Yumurta ve toz şekeri homojen kıvama gelene dek mikserde çırpın. İçerisine sıvıyağı ve sütü ekleyin. Tekrar çırpın. Elenmiş un , kabartma tozu, vanilyayı da ekleyerek kek hamuru akışkan bir kıvama gelene dek çırpın.Unun miktarı takriben 2,5 - 3 bardak olacak. Ezilmil muzları ve dövülmüş cevizleride katıp son kez çırpın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 40 - 50 dakika pişirin. Pişip pişmediğini kürdan testiyle kontrol edin. Afiyet olsun.



  BON APPETİT....


Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı