21 Mayıs 2013 Salı

SÜSLÜ ÇATLAK KURABIYE




SÜSLÜ ÇATLAK KURABİYE



Malzemeler: 
3 - 3,5 su bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı damla çikolata

Piştikten sonra üzerini süslemek için:
Damla çikolata
Hindistan cevizi

Yapılışı:

  • Karıştırma kabına yumurtaları, şekeri, sıvıyağı, kakaoyu koyun ve çırpma teliyle karıştırın.
  • Malzemeler iyice karıştıktan sonra unu, kabartma tozunu, vanilyayı, damla çikolatayı ekleyerek yoğurun.Yumuşak kıvamda bir hamur olmalı.
  • Küçük parçalar kopartıp avuç içinde yuvarlayın, hafifçe bastırıp, yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kurabiyeleri dizin.
  • 170 derece önceden ısıtılmış fırında 15 - 20 dakika pişirin. 
  • Piştikten sonra soğumasını bekleyin. Benmari usulü eritilmiş çikolataya bir ucunu batırın ardından hindistan cevizine batırın ve servis tabağına dizin. 




BON APPETİT...

13 Mayıs 2013 Pazartesi

ÇAYLI KEK VE ANNELER GÜNÜ



Aslında bu keki dün yaptım ama zamansızlıktan ve yorgunluktan bloguma ekleyemedim. Hafta sonu full canım oğlum ERGİN'imleydim, tiyatroydu, müzikaldi derken dün akşam oğlumu yatırdığımda ben de uyuyuvermişim. Canım oğlum Ergin'imin anneler günü hediyesini görmek isterseniz http://hayatherdaimguzel.blogspot.com/2013/05/anne.html linkine tıklıyorsunuz ve beni çok duygulandıran armağanını görebiliyorsunuz :))) Bende dün sabah evden çıkmadan hazırladığım, eve dönüşte uykudan önce mis gibi demlenmiş çayla birer dilim yediğimiz yumuşacık Çaylı Kek yaptım aşşşkıma.... Ben de seni çoook seviyorum canım oğlum ERGİN'immmmm ....
Tüm annelerin anneler gününü kutluyorum, aslında hergün anneler günü....



ÇAYLI KEK

Malzemeler:
3 adet yumurta
1,5 su bardağı esmer şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı çayın demi (soğumuş olmalı )
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
2,5 su bardağı un

Yapılışı:
  • Yumurta ve şeker homojen kıvam alana dek mikserle veya çırpıcıyla çırpın.
  • Sıvıyağı ve çayı ekleyin tekrar çırpın.
  • En son un, kabartma tozu ve tarçını bir kaba eleyip karıştırın. Bu karışımı sıvı karışıma ekleyip tekrar çırpın. Ve yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına dökün.
  • 160 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 30 - 40 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarınca 10 dakika kalıpta dinlendirin, tel ızgaraya alıp soğutun.
  • Afiyet olsun.

BON APPETİT...







4 Mayıs 2013 Cumartesi

INCIRLI TART



Yarına misafirlerim var ve gelen canım dostum inciri çok sever. Tazesi, kurusu, reçeli hiiiç farketmez. İncir demişken aklıma hep İncir Reçeli filmi gelir, belki inanmayacaksınız ama elimde cd'si olduğu halde henüz seyretmeye fırsatım olmadı. Neyse biz gelelim tart'ımıza yarın için kekler, kurabiyeler pişirmişken aklıma birden Oktay Usta'nın İncirli Tart'ını yaptığı bölüm geldi, malzemeleri biryerlere yazmıştım, küçücük kağıdı savaş alanı haline gelmiş olan çantamın içinde buluverdim ve çok kısa süren bir zaman diliminde yaptım. Mis gibi incirli tart çokta nefis kokuyor, sevenlere kolay gelsin ve afiyet olsun diyorum :))) İyi haftasonları....




İNCİRLİ TART

Malzemeler:

3 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
150 gr. hamur işi margarin
1 adet yumurta

İçi İçin:

İncir reçeli

Yapılışı:

  1. Unu, pudra şekerini, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek bir kaba alın ve ortasını havuz gibi açın.
  2. Un havuzunun ortasına oda sıcaklığındaki yumuşak margarini ve yumurtayı ekleyerek tart hamurunu yoğurun.
  3. Yumuşak bir hamur kıvamına geldiğinde ben tekli tart kalıplarından kullandım, içlerini margarinle yağladım çünkü piştikten sonra kalıplarından daha kolay çıkıyor.
  4. Hamurdan parçalar kopartarak tart kalıbının içini kaplayacak şekilde yayarak yerleştirin.
  5. İçlerini incir reçeli ile doldurun.
  6. Önceden ısıtılmış  160 derecede fırında yaklaşık 20 - 30 dakika pişirin. 
  7. Dilerseniz servis etmeden önce üzerine dövülmüş cevizde katabilirsiniz.






KEYİFLE YEMENİZ DİLEĞİYLE....


BON APPETİT...





Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı