29 Ekim 2014 Çarşamba

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN...





25 Ekim 2014 Cumartesi

LİMONLU VE HAŞHAŞLI KEK




Sahrap Soysal'ı oldum olası çok sevmişimdir. Enerjik hali, canayakınlığı, sürekli tebessüm eden bir yüzü ve harika reçeteleri vardır. Kendisini Hürriyet Gazetesi Kelebek ekinde yazdığı yazılardan ve web sitesinden , eğer çalışmaktan fırsat bulup rastlarsam tv programlarından izlerim. Bugüne kadar verdiği reçetelerde hiç sapma olmadı. Birebir uygularım ve çok iyi sonuçlar alırım. Yine sizlerle paylaşmak üzere o güzel reçetelerinden birini yaptım . Adını okuduğunuzda kek olarak görüyorsunuz ama bir tek fark var şerbetli bir kek bu yani tatlı grubuna girmekte. O kadar güzel ki ekşisevenlerdenseniz eğer tam sizlik. Limon tadını yoğun bir şekilde alıyorsunuz ve haşhaşın verdiği kıtırlık damakta enfes bir lezzet bırakıyor.Hadi sizi tarifle başbaşa bırakayım. Şimdiden afiyet olsun.


LİMONLU VE HAŞHAŞLI KEK 

Malzemeler
3 adet yumurta
1 çay fincanı tozşeker
200 gr. eritilip ılıtılmış margarin
3 adet limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 çay fincanı un
3 yemek kaşığı haşhaş

Sos İçin
1/2 çay fincanı limon suyu
1/2 çay fincanı su
1/2 çay fincanı tozşeker

Yapılışı
Öncelikle yumurtalar ve tozşeker homojen kıvama gelene dek çırpılır.
Eritilip, ılıtılmış margarin eklenerek tekrar çırpılır. 
Un elenir , içerisine vanilya, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi ve haşhaş eklenir. Sıvı karışıma 2 veya 3 seferde eklenerek karıştırılır. Kek hamuru hazırlanır.
Dilediğiniz kalıbı yağlayın ve kek harcını içine boşaltın.
170 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
Kürdanı kekin ortasına batırıp çıkardığınızda kuru çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
Diğer tarafta sos için su, limon suyu ve tozşekeri küçük bir sos tenceresine alın. 
Ocakta 1 - 2 dakika kaşıkla karıştırın. Sonra kısık ateşte karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumasını bekleyin.
Soğuyan sosu soğuk kekin üzerine gezdirin.
Afiyetle dilimleyerek servise sunun.

BON APPETİT...











18 Ekim 2014 Cumartesi

LABNELİ KEK







Misafiriniz mi gelecek çok pratik hemen yapmalık bir tarif size, sadece labne peynir elinizin altında olmayabilir, bu durumda ne yapıyoruuuuuz evdeki ufaklığı hemen markete yollayıp bir paket aldırıyoruz. Yumuşacık nemli bir kekiniz oluyor. Şimdiden afiyet olsun sizi yormayan bir tarif olacak, emin olun ;)



LABNELİ KEK



Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
200 gr. labne peynir
1 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya veya 1 tatlı kaşığı vanilya extract
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un


Yapılışı

Yumurtaları ve toz şekeri karıştırma kabına alın, homojen bir kıvam alana dek çırpın.
Karışımın içine sıvıyağı, labneyi ve limon suyunu ve sıvı vanilya aromasını (vanilya extract) ekleyip tekrar çırpın.
Un, kabartma tozunu bir kaba beraberce eleyin. İçerisine limon kabuğu rendesini ilave edin.Kuru malzemeleri beraberce karıştırdıktan sonra iki veya üç seferde sıvı karışıma ekleyerek çırpın.
Karışımı yağlanmış kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40 - 50 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra tel ızgarada soğumasını sağlayın. Böylece kekin alt kısmı nemli kalmaz ve ıslak olmaz.



   
BON APPETİT...






16 Ekim 2014 Perşembe

Erişilmesi En Zor Yerlerin Hijyeni için 7'li Püskürtme Sistemli Domestos



Temizlik ve düzen konusunda ne istediğini bilen, tertipli ve özenli bir ev hanımı olduğumu söyleyebilirim. Atalarımızın "Alet işler el övünür" sözündeki gibi, temizlikte de istenilen sonucun etkili ve kısa sürede alınması için, öncelikle doğru ürünlerin kullanılması, bence en önemli noktalardan biri...
Bu uğurda eskiden çocukluğumuzda, annelerimizin hijyen sağlamak için sık sık kullanmak zorunda kaldığı çamaşır sularının o ağır kokusunu düşündükçe, şu anda aslında ne kadar şanslı olduğumuza bir kere daha anlıyorum.. Eski çamaşır suları gibi kokmayan, Domestos’un deterjan katkılı ultra yoğun çamaşır suyu, temizliğe harcanan zamandan da tasarruf sağlayarak, bu işi çok daha keyifli hale getiriyor.
Özellikle tuvalet temizliğinin ne kadar önemli olduğunu, özenli hanımlarımız iyi bilirler. Örneğin; klozetlerin ulaşılması güç yerlerine, ne kadar uğraşsanız da kolay kolay müdahale edemezsiniz. Şimdi görüyorum ki işin uzmanı Domestos, yine bir ilke imza atarak "Domestos 7'li Püskürtme Sistemi" diye bir ürün çıkarmış. Özel olarak tasarlanan kapak dizaynıyla, tazyikli şekilde 7 ayrı delikten kolayca geniş bir alana yayılan ürün sayesinde, erişilmesi en zor olan yerlere bile zahmetsizce ulaşıp, oradaki mikropları da öldürüyor.
"Yaz Güneş" ve "Fırtına Gücü" adlı iki farklı koku alternatifi de sunan, özel tasarım kapaklı Domestos 7'li Püskürtme Sistemli bu hijyen sağlayan ürün sayesinde, klozet ve duvar gibi dikey yüzeylerde gizlenen mikroplara, artık buralarda barınma şansı bırakmıyor.
İçerik: www.usengecsef.blogspot.com

Bir boomads advertorial içeriğidir.

15 Ekim 2014 Çarşamba

REVANİ



Bayramda yapmış olduğum pratik , kolayca hazırlanabilen , tatlı mı tatlı bir tarif. 
Bayram sabahı yapıverdim, öğleden sonra servise hazırdı. Şimdiden afiyet olsun ;)


REVANİ

Malzemeler

3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı irmik
1/2 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin

3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Birkaç damla limon suyu


Yapılışı

Öncelikle şerbet için su ve toz şekeri bir tencereye alın, karıştırarak kaynatın.5-10 dak. kaynattıktan sonra altını kapamaya yakın limon suyunu ekleyin. Ve soğumaya bırakın.
Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpın.
Sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip tekrar çırpın.
Un, irmik, karbonat, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip tüm malzemeyi karıştırın.
Yağlanmış fırın kabına alın.
170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra 3 - 5 dak. dinlendirin.
Dilimledikten sonra soğumuş olan şerbeti eşit olarak üzerine dökün.
Üzerini hindistancevizi rendesi, antepfıstığı ile dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.





BON APPETİT...


13 Ekim 2014 Pazartesi

ÇABUK LİMONLU KEK


Tarif  24Kitchen'dan. Ek olarak kabartma tozu ve hindistancevizi rendesi ekledim. Yoğun ve tok bir kek oldu, ben çok sevdim :)

ÇABUK LİMONLU KEK

Malzemeler

200 gr. yumuşak tereyağ veya margarin
200 gr. tozşeker
1 adet limon
200 gr. un
4 adet yumurta
1 paket kabartma tozu 
1 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi

Yapılışı

Tereyağıyla şekeri yumuşayana dek karıştırın ve yumurtaları tek tek katarak çırpın.
Limob kabuğunu rendeleyin ve rendeyi una karıştırın.
Unu tereyağı karışımına ekleyin.Bu aşamada kabartma tozu ve hindistancevizi rendesini de ekleyin.
Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına harcı boşaltın.
170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 1 st. pişirin.


BON APPETİT...




Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı