27 Mart 2015 Cuma

UN KURABIYESI



UN KURABİYESİ
Beş çaylarının özellikle de kadınların müdavimi olan günlerde yapılan, okuldan eve dönen çocuğunuzu bir bardak sütle bir iki tane atıştırmalık yapıp akşam yemeğine kadar dayanmasını sağlayan beyaz yapımı kolay pişerken missssler gibi kokular saçan, hatta evden apartman koridoruna taşıp snıff snıfff ;) yaptıracak , yapımı kolay lezzetli bir kurbiyedir UN KURABİYESİ.  Bugüne kadar arkadaşlarımdan , ailemden yedim ama ilk defa kısmet oluyor yapmak. Bu kadar kolay olduğunu bilmiyordum doğrusu :) Tarifi de arkadaşımdan aldım ama pudra şekeri miktarı gözüme az geldiği için 1 su bardağına çıkarttım. Yiyenler şeker miktarını az buldu tatsız değil ama siz dilerseniz yarım bardak kadar daha pudra şekerini arttırabilirsiniz. Şimdiden afiyetler olsun yapanlara da yiyenlere de .



Malzemeler

1 su bardağı pudra şekeri
250 gr. tereyağ veya margarin
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 - 3,5 su bardağı un

Üzeri İçin:

Pudra şekeri

Yapılışı:

Oda sıcaklığındaki margarin ile elekten geçirilmiş tüm toz malzemeyi yoğurma kabına alın, orta yumuşaklıkta kurabiye hamurunu yoğurun.
Ben tek tek kömbe kalıplarında şekil çıkardım. Dilerseniz pastane usulü şekil verebilirsiniz. Bunun için hamuru iki eşit parçaya bölün.Silindir şeklinde yuvarlayın. Orta hattına çatalla çizik atın. Verev şeklinde küçük parçalar halinde kesin.
Tepsiye dizin önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Rengi tamamen değişmiyor hafif sarımtrak renk alınca pişmiş demektir.


BON APPETIT...  








22 Mart 2015 Pazar

TAHINLI PARÇA ÇIKOLATALI KURABIYE





Chocolate chip cookie diye bildiğimiz kurabiyelerden daha lezzetli bir kurabiyeyi, yufkanın yarı pişmiş olmasının kattığı pratiklikle 5 dakikada yapmak ister misiniz? Hem de bize has tahinin güzelliğiyle.
Bu sözler Refika Birgül'e ait. Enerjisine, tariflerine, yazılarına, programlarına bayıldığım şefim :) Unun olmadığı evde her daim bulabileceğimiz malzemelerden bir kurabiye döktürmüş. NTV'de her gün 19.30'da 10 dakikalık hızlı tarifler programında gördüğüm ve hemen uygulamaya geçtiğim son derece hızlı ve leziz tarifi. Hava almayan kapalı bir kapta günlerce muhafaza edebilirsiniz ama buna o kadar da emin olmayın o kadar güzel oluyor ki iki günde bitti. Hele fırında pişerken eve yayılan tahinin missss gibi kokusu denemeye ve yemeye kesinlikle değer ;)



TAHİNLİ PARÇA ÇİKOLATALI KURABİYE

MALZEMELER
130 gr yufka 
10 adet yarım ceviz
2 çorba kaşığı esmer şeker
4 çorba kaşığı tahin
50 gr çikolata
2 çay kaşığı tereyağı


YAPILIŞI
130 gr yufka, 10 adet yarım ceviz, 2 çorba kaşığı esmer şeker, 4 çorba kaşığı tahin, 50 gr çikolata, 2 çay kaşığı tereyağını mutfak robotuna atıp çalıştırın. 
Parçalar iyice ufalıp kum taneleri gibi görünene dek çalıştırmaya devam edin. Karışımı elinizle yoğurup sıkıştırarak 6 tane yassı kurabiye yapın.
 Ne kadar ince yaparsanız o kadar kolay pişeceklerdir. Bu topları iki avucunuzun arasında mümkün olduğu kadar inceltip, yuvarlak bir şekil verin. Çok ince yaparsanız ayrılabilir, dikkat etmekte fayda var. 
250C’lik ızgara modundaki fırının en üst rafında, 4 dakika kadar pişirin. İnanılmaz lezzetli kurabiyeleriniz bu kadar kısa bir sürede hazır. 



BON APPETIT...



12 Mart 2015 Perşembe

BALKABAKLI BULGUR PILAVI



Geçen gün tv de tarifleri izlerken gözüme takılıverdi, pür dikkat izledim bu arada tarifi aklıma yazdım program biter bitmezse hemen kağıda :) Sonradan unutulmasın diye. Balkabağıyla sadece tatlı yapılır sanıyorduk küçükken. Öyle bir yelpazede pişiyor ki çorbasıydı, pilavıydı derken kılın bolca değerlendirmek gerek diye düşünüyorum.


BALKABAKLI BULGUR PİLAVI

Malzemeler
2 su bardağı bulgur
4 su bardağı sıcak su
Küçük bir dilim balkabağı
3-4 adet iri kıyılmış ceviz
1 adet kuru soğan
1 dis şarmısak
1 kaşık tereyağ
1/4 çay bardağı sıvıyağ
Dereotu
Tuz

Yapılışı
Tencereye yağları alıp kızdırın. Doğranmış soğan ve sarmısağı ekleyip kavurun.
Ardından kibrit çöpü büyüklüğünde şeritler halinde kesilmiş balkabakları ile cevizleri katıp birkaç dakika kavurun. 
Ardından bulguru ekleyin karıştırıp suyunu ve tuzunu ilave edip pişmeye bırakın.
Üzeri göz göz olunca ocağı kapatıp, istenen miktarda ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın. 
Servise hazırdır.


BON APPETIT...




9 Mart 2015 Pazartesi

Mucize Kadınlar...

Migros Ailesi olarak çok iyi biliyoruz ki, bir yere kadın eli değdi mi orada imkansız diye bir şey yoktur. Bizler de 9.000 kadın çalışanımızla, Türkiye’nin en çok kadın çalışanına sahip şirketlerinden biri olarak, içimizde fark yaratan 5 kadın çalışanımızı seçtik ve yanımıza da Türkiye’de fark yaratmış 5 öncü kadın rol modelini aldık. Her biri alanlarında fark yaratmış ve yeniliklere imza atmış Mucize Kadınlarımızın hikayelerini, Türkiye’de fark yaratmış yazarımız Ayşe Arman’ın kaleminden paylaşarak, siz değerli müşterilerimize sunuyoruz.
8 Mart’tan itibaren, #KadinEliDeğince hikayeleri ile Ayşe Arman’ın röportajlarını okumak için tüm Migros mağazalarımızdan “Mucize Kadınlar” dergimizi ücretsiz alabilir veya online olarak dergimize http://www.migros.com.tr/dunya_kadinlar_gunu sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
Paylaşmak ve fark yaratmak hepimize iyi gelecek! Fark yaratan hikayelerinizi, hep birlikte paylaşmak için #KadinEliDeğince hashtagi ile tweetlerinizi bekliyoruz.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’müz kutlu ve mutlu olsun!
https://twitter.com/Migros_Turkiye
Bir boomads advertorial içeriğidir.

3 Mart 2015 Salı

ERISTELI YESIL MERCIMEK ÇORBASI



Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır demişler. Biz ne yağacağız, besleyici, lezzetli, tok tutan, proteinli çorbalarla damaklarımızı şenlendirip karınlarımızı doyuracağız.


ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI


Malzemeler

2 bardak yeşil mercimek
1 bardak erişte
1 adet kuru soğan
1 kaşık biber veya domates salçası
Sıvıyağ
Tuz 
4 bardak sıcak su


Yapılışı

Öncelikle mercimekleri ayrı bir tencerede üstünü geçecek kadar su koyup bir iki taşım kaynatıp süzün, böylelikle acı suyunu atmış olursunuz. Bir kenarda bekletin.
Tencereye sıvıyağı alın , içerisine yemeklik doğranmış soğanları katıp kavurun. Salçasını ekleyin tekrar karıştırın. Haşlayıp süzdüğünüz mercimekleri ilave edin.Tuzunu ekleyin ve 4 bardak sıcak suyunu ekleyip karıştırın, pişmeye bırakın.
Kaynadıktan 5 dakika sonra erişteleri de ekleyin, ara ara karıştırarak mercimek ve erişteler pişene dek kaynatmaya devam edin. Su miktarı azalırsa kendi damak tadınıza göre daha sulu yapmak isterseniz pişme esnasında sıcak su eklemesi yapabilirsiniz.



BON APPETIT...



Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı