17 Ağustos 2011 Çarşamba

RAMAZANIN GÜLÜ GÜLLAÇ


Ramazanı ramazan yapan yiyeceklerden biri de güllaç. Ona vefamızı Ramazan ayı geldiğinde gösteriyoruz tıpkı ramazan pideleri gibi. Vakti zamanında yufkanın şekerli süte batırılmasıyla ortaya çıkan bir tatlıdır. Gül suyu da eklenince "güllü aş" olmuş ve günümüzde güllaç diye anılıyor. İftar yemeğinden sonra tatlısız olmaz diyenlere hafif, hazmı kolay sütlü bir tatlı. Geçenlerde bir kanalda güllaç yapraklarının yapımını izledim ve yapılışındaki püf noktalarını.Bunları sizlerle güllaç yaptığım zaman postta paylaşacağım. Ama şimdi yapmaya vakti olmayanlara, iftara giderken güllaç almayı tercih edenlere güllacın en iyi 10 adresini vereceğim. Tercih sizin :))) 

GÜLLACIN EN İYİ 10 ADRESİ:


1)Saray Muhallebicisi  / İstanbul 0 (216) 337 55 89

2) Karaköy Güllüoğlu / İstanbul  0 (212) 249 96 80

3) Emirgan Sütiş  / İstanbul 0 (212) 323 50 30

4) Konyalı  / İstanbul 0 (212) 270 96 72

5) Zeynel   / İstanbul  0 (216) 456 52 90

6) Çiya   / İstanbul 0 (216) 330 31 90

7) Savoy Pastanesi / İstanbul  0 (212) 249 18 18

8) Park Zirve / Adana 0 (322) 232 24 04

9) Sevinç Pastanesi / İzmir 0 (232) 421 75 90

10) Tatlıcı Tombak  / İstanbul 0 (212) 267 21 01

*Hürriyet Gazetesinden alınmıştır. 




1 yorum:

Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı