16 Ekim 2011 Pazar

ZEYTİNYAĞLI PATATES VE BULGUR PİLAVI




Ekim ayı rüzgarı, yağmuru bereketiyle tam sonbahar havasını yaşatıyor bu günlerde. Şu anda penceremdeki görüntü rüzgarın bir o yana bir bu yana savurduğu ağaçlardan ibaret... Sıcacık evimizde otururken e haliyle insanın karnıda acıkıyor değil mi :)) Şöööyle sıcacık , içimizi ısıtan ve karnımızı doyuran birşeyler yapayım dedim. Eminim hepimizin sevdiği ve bildiği lezzettir ama birde benden okuyun, görün, dinleyin istedim.. Tabiki her elin ayarı ve lezzetide ayrıdır. Zeytinyağlı dedim ama -- zeytinyağlılar soğuk yenilir ya öyle bir inanışımız vardır :)--patatesi hava soğuk olduğu için sıcacıkkende yiyebilirsiniz. Malzemeler evinizde olan ve ikisinide 1 saatte hazırlayabileceğiniz ve doyurucu yemeklerden seçtim.Şimdiden afiyet olsun efendim....


ZEYTİNYAĞLI PATATES 

Malzemeler:

  • 6 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
  1. Tencereye sıvıyağını koyun ve soyulmuş yemeklik doğranmış soğanı ilave edin, soğanlar hafif ölene dek kavurun.
  2. Soyup küçük halkalar ya da zar şeklinde doğranmış havuçlarıda ekleyin birkaç dakika daha kavurun, ardından küçük küçük doğranmış patatesleri, salçayı ve tuzunuda katarak birkaç dakika malzemeler özleşene dek kavurun ve üzerine çıkana dek suyunu ilave edin orta ateşte patatesler yumuşayana dek pişirin. 




BULGUR PİLAVI 

Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
  1. Tencereye sıvıyağını koyun ve yemeklik doğranmış kuru soğanı katıp bir miktar kavurun.
  2. Ardından çekirdeklerini temizlediğiniz küçük küçük doğradığınız sivri biberleri ilave edin, birkaç dakika kavurmaya devam edin.
  3. Yıkanmış 1,5 su bardağı bulguru, salçayı, tuzuda tencereye ilave edin ve birkaç dakika daha kavurduktan sonra 3 su bardağı suyu ilave edin ve ocağın altını kısarak pişirmeye bırakın. ( ölçü için kullandığınız bardak aynı olmalıdır.)
  4. Piştikten sonra servis tabağına alıp isteğe göre üzerine kuru nane de serpebilirsiniz.

BON APPETİT...

8 yorum:

  1. ooooh tam benlik bir menü ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler , afiyetler olsun :))

    YanıtlaSil
  3. Canım patates yemeğini annemde pek yapardı en acelesinden. Pek severim bende..
    Ellerine sağlık canımcığım..

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler Nazlı, gerçekten hayat kurtaran bir yemek değilmi? :)

    YanıtlaSil
  5. içimizi ısıtacak şeylere ihtiyaç var :) bizim burda da buğün ıspanak başı çorbası var :P ımm sıcacıkk eline saglık canım

    YanıtlaSil
  6. teşekkürler, ıspanağı severim ama çorbasını denememiştim eminim oda güzel olur..

    YanıtlaSil
  7. bulgur pilavının kokusu bile mest etmeye yetiyor.. ama yiyememek de büyük bir ızdırap veriyor :( Mideme yaramadığı için yiyemiyorum.. Ellerine sağlık canım.. şahane görünüyor.. sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı