7 Kasım 2011 Pazartesi

ET / ÇOBAN KAVURMA

Merhaba,

Öncelikle herkesin Mübarek Kurban Bayramı tekrar kutlu olsun.... E adı üstünde kurban bayramı etsiz olmaz :) değil mi. İnanın bu kareyi hemen yakalayayım dedim yoksa sofraya koyar koymaz anında bitiveriyor :)) O kadar kolay görünse de aslında et kavurmada büyük bir itina istiyor lezzetini, kıvamını yakalamak için.Eşim bu konuda çok iyi diyebilirim et sote, kavurma ondan sorulur bende yaparım ama evde olduğu zaman bana asla bırakmaz :)) Bana da lezzzetli etleri yemek düşer sadece :)) Az malzemeli yapımı kolay tek  başına doyurucu...daha ne olsun.
Bu arada et yemeklerinin sindiriminin daha kolay olası içinde yanına yeşil salata yemenizi öneririm. Yoğurt ve ayran önerilmiyor et yemekleriyle çünkü süt ve süt ürünleri demirin emilimini azaltıyor vücutta.Afiyetler olsun...




Malzemeler:
  • 300 - 400 gr. dana kuşbaşı
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik
Yapılışı:
  1. Öncelikle etleri bir tencerede suyunu salana dek haşlayın ve suyunu süzün.
  2. Wok tavada veya sacda zeytinyağını hafif kızdırın etleri katın birkaç kez çevirdikten sonra piyazlık doğranmış soğanları ilave edin, aralıklı olarak karıştırın.
  3. Daha sonra sırayla çekirdekleri çıkartılmış yarım parmak büyüklüğünde doğranmış biberleri ekleyin karıştırın, ardından domatesleri soyun ve küçük küpler halinde doğrayın tencereye ilave edin aralıklı olarak pişene dek karıştırın.
  4. Pişmeye yakın tuzunu, biberini ve kekiği ilave edin bir-iki dakika daha karıştırdıktan sonra servise hazırdır.

  BON APPETİT...




0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı