5 Aralık 2011 Pazartesi

KAKAOLU BATON KEK





 Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 çay bardağı damla çikolata
  • 2,5 - 3 su bardağı un









Yapılışı:

  1. Toz şeker ve yumurtaları homojen kıvama gelene dek çırpın.
  2. Ardından sırayla yoğurt, sıvıyağı ekleyip tekrar çırpın. En son un, kabartma tozu, vanilyayı eleyerek ilave edip çırpın.
  3. Yağlanmış kek kalıbına hamurun 3/4'ünü boşaltın, kalan hamura 2 yemek kaşığı kakaoyu ekleyip çırpın ve hamurun üzerine dökün.
  4. En son isteğe bağlı en üste damla çikolataları serpiştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 45 - 55 dakika pişirin.





  BON APPETİT...


26 yorum:

  1. un ne kadar ekleyeceğiz Yelda?
    ellerine sağlık nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canımm..
    mutlu akşamalar..
    sevgiler.
    deniz-kalpkurabiye

    YanıtlaSil
  3. Nilhancım teşekkürler hatırlattığın için hemen malzemelere un miktarını ekledim 2,5 - 3 su bardağı un eklenecek.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler Denizcim afiyet olsun, sana da mutlu akşamlar..

    YanıtlaSil
  5. uzub zamandır kek yamadım harika gözüküyor ellerine sağlık:) sevgilerimle..
    yemekbirask

    YanıtlaSil
  6. Sıcacık çayımın yanına olucaktı şimdi bir dilim..
    Ellerine sağlık canım..
    Takibindeyim.

    YanıtlaSil
  7. Teşekkürler yemek bir aşk, içi yumuşacık ıslak kek gibi oldu birkaç gün geçmesine rağmen kurumadı, afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  8. Hayat Cafe teşekkür ederim, gerçekten sıcacık çayla çok güzel gidiyor, yumuşacık bir dilim kek :)

    YanıtlaSil
  9. Bugün annemin böreğini yedik. Bir de kek olaydı tam güne hazırlanıyor gibi olacaktı bizim ev! Sevgiler Yelda!

    YanıtlaSil
  10. Teşekkürler Tijen Hanım, kekim size hediyem olsun o halde :))Annenize de sevgiler ve saygılar :))

    YanıtlaSil
  11. Simply delicious, I have a sweet tooth so I am following you immediately. Hello from Rome, Italy.

    YanıtlaSil
  12. Thank you Francesca. I was pleased with thoughts.
    Enjoy your meal :))

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık canım yanında sıcacık çayla nefis gider sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Turuncu tatlar çok teşekkürler, dediğiniz gibi sıcacık çayla bu kış gününde nefis gidiyor:)

    YanıtlaSil
  15. ellerinize sağlık afiyet bal olsun
    ayrıca ziyaretiniz içinde teşekkür ederim
    sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Tariflerininz çok lezzetli görünüyor, hepsine bayıldım, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  17. Kelebeğim teşekkür ederim, hoşgeldin...

    YanıtlaSil
  18. Canıııım sayfanı yenileme zamanı geldi,yeni güzel tariflerini bekliyorum tembel blogcu..:)))

    YanıtlaSil
  19. Hayat Cafe'm Meliha o kadar haklısın ki inan yapıyorum fakat fotoğraf makinam bozuldu fotoğrafsız tarifler çok yavan oluyor son fotolarıda eşimin cep telefonuyla çekip bilgisayara aktarıp öyle yayınlamıştım o da çok uzun oluyor, ben istememmmi :)) yeni tarifçiklerimi yayınlamayı , sizleri takip ediyorum buralardayım merak etme dua et makina işini halledeyim, hafta sonu brişeyler yapıncada eşimin akşam gelmesini bekliyorum ooof offff :))

    Şimdi şöyle diyebiliriz bir söyledik bin ah işittim :)) durum bu , kendimi en kısa zamanda affettiricem...

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  20. Hande teşekkür ederim, afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  21. lezzet aşığıyım.midem rejimde gözlerim sitenizde.sevgiler...

    YanıtlaSil
  22. Merhaba Vuslat, teşekkürler her zaman beklerim ...

    YanıtlaSil

Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı