13 Eylül 2012 Perşembe

TUZLU MUFFİN

Kocaman sıcacık Eylül rüzgarlarının üzerinize doğru savurduğu bir MERHABAAA demek istiyorum.
Her güzel şey gibi kısacık olan tatilimde bitti maalesef :( Gerçek hayata hızlı bir dönüş yaptık. Tatil süresince zaruriyet dışında cep telefonumu unuttum, bilgisayarımı zaten yanıma almadım, tv'de yoktu :) teknolojiden uzak sessiz, sakin, doğa ve denizle bir tatil yaptık.Ama bu arada sizleri, blogumu, paylaşımları, takipleri çok özledim...  
Tatille ilgili ayrıntıları kısa bir zaman içinde HAYATHERDAİMGUZEL'de paylaşacağım. Ören, Burhaniye, Akçay vee Cunda Adası (uzun zamandır görmek istediğim bir yerdi) gezdik, dolaştık, yedik, içtik, yüzdük -bu kısmı oğlum Ergin çok sevdi- ve bol bol fotoğraf çektik.
Veee şimdi de sizlere  tuzlu sıcacık hem kahvaltılarınız hem de beş çaylarınız için harika bir eşlikçi lezzet aktaracağım.  





Malzemeler:
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay bardağı ayçiçek çekirdeği
  • 3 su bardağı un

Yapılışı:
  1. Yumurta, yoğurt ve sıvıyağını beraber çırpın.
  2. Karışıma unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve tekrar çırpın.
  3. En son peynir ve çekirdeği ekleyerek karıştırın.
  4. İster muffin kalıplarına paylaştırın isterseniz kek kalıbında bütün olarak pişirin.
  5. 160 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 - 25 dakika pişirin.



BON APPETİT...


0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı