15 Nisan 2013 Pazartesi

ERGİN'İMİN YAŞGÜNÜ CUPCAKELERİ








Hayırlısı ile canım oğlum Ergin'imin 4. yaşgününe ulaştık bugün itibariyle okulda yaptık hafta sonuda evimizde kutlayacağız inşallah. Bu sene kurabiyelere ek olarak minik enfes yumuşacık cupcakeler hazırladım üzerini de şeker hamuruyla süsleyiverdim. Orijinal tarifini BURAYA TIKLAYARAK alabilirsiniz. Orijinal tarife sadık kalarak yaptım çok ufak tefek değişiklikler var onuda aşağıda tarifi yazarken aktardım ve çok güzel cupcakeler elde ettim. Üzerinide dediğim gibi şeker hamuru ile kapladım. Tarifte 14-15 adet 4 nolu kağıt kalıp için diyor, ben 3 nolu kağıt kalıp kullandım 24 tane çıkıyor, hem bereketli, hem yumuşacık ve lezzetli. Ve hava almadan birkaç gün tazeliğini koruyor. Denemeye değer.




ÇİKOLATALI CUPCAKELER

Malzemeler:
120 gr bitter çikolata kuvertür (ya da marketlerde kolayca bulabileceğiniz herhangi bir markaya ait %70 kakao içeren bitter çikolata) 
85 gr tereyağ, tuzsuz, oda sıcaklığında
175 gr esmer şeker
2 adet yumurta (L), oda sıcaklığında
190 gr un, elenmiş
1 paket kabartma tozu
250 ml %50 yağlı süt, oda sıcaklığıda
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi



Yapılışı:
1. Fırınınızı önceden 170°C’de ısıtın. Kek kalıplarını hazırlayın.
2. Çikolatayı küçük parçalar halinde kırın ve bir kapta banmari usulü eritin. Sonra soğuması için biraz bekletin. 
3. Büyük bir kapta tereyağ ve şekeri 3-4 dakika rengi açılana kadar çırparak krema kıvamına getirin.

4.Yumurta sarılarını ve aklarını birbirinden ayırın.
5. Başka bir kapta yumurta sarılarını birkaç dakika çırpın ve tereyağlı şeker karışımına yavaşca ekleyin ve çırpmaya devam edin.
6. Daha sonra bu karışıma erimiş çikolatayı ilave edin ve yine çırpın.

7. Bir kasede un, kabartma tozunu  iyice karıştırın.
8. Bir bardağa sütü koyun ve limon kabuğunu ekleyin.

9. Önce, unlu karışımın 1/3’ünü çikolatalı karışıma ekleyin, iyice çırpın. Sonra sütün 1/3’ünü ekleyin, iyice çırpın. Bütün malzemeler iyice karışana kadar sırasıyla aynı adımları izleyin.
10. Temiz bir kapta yumurta aklarını köpürtüp, yumuşak kabarcıklar oluşana kadar çırpın. Sonra metal bir spatula ile yavaş yavaş kek karışımının üstüne dökün ve ağır ağır karıştırın. Çırpmayın ki karışımın içinde olan hava kabarcıkları sönmesin.
11. Yine yavaş yavaş ve dikkatlice kek karışımını kaıık yardımıyla kalıpların 2/3’ünü dolduracak şekilde yerleştirin. Ben daha temiz bir yöntem olduğu normal kaşık yerine dondurma kaşığı tercih ediyorum. 

12. Kalıpları fırına yerleştirin. Keklerin ortasına bir kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 



BON APPETİT...



4 yorum:

  1. Nice güzel,sağlıklı yaşlarını mutlulukla görmeniz dileğiyle...Elinize sağlık cupcakeler çok güzel görünüyor. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim güzel dileklerinize...

    YanıtlaSil
  3. amanda ergınım 4 mu olmus okul damı kutluyormusss..daha kolay oldumu artık hersey :) kuzular hep mı zor yoksa..masallah ya ne dıyım sok oldum gercekten

    YanıtlaSil
  4. Zaman çabuk geçiyor Yasemincim, hem zor hem kolay ama herşeye rağmen harika bir duygu :)

    YanıtlaSil

Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı