4 Mayıs 2013 Cumartesi

INCIRLI TART



Yarına misafirlerim var ve gelen canım dostum inciri çok sever. Tazesi, kurusu, reçeli hiiiç farketmez. İncir demişken aklıma hep İncir Reçeli filmi gelir, belki inanmayacaksınız ama elimde cd'si olduğu halde henüz seyretmeye fırsatım olmadı. Neyse biz gelelim tart'ımıza yarın için kekler, kurabiyeler pişirmişken aklıma birden Oktay Usta'nın İncirli Tart'ını yaptığı bölüm geldi, malzemeleri biryerlere yazmıştım, küçücük kağıdı savaş alanı haline gelmiş olan çantamın içinde buluverdim ve çok kısa süren bir zaman diliminde yaptım. Mis gibi incirli tart çokta nefis kokuyor, sevenlere kolay gelsin ve afiyet olsun diyorum :))) İyi haftasonları....




İNCİRLİ TART

Malzemeler:

3 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
150 gr. hamur işi margarin
1 adet yumurta

İçi İçin:

İncir reçeli

Yapılışı:

  1. Unu, pudra şekerini, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek bir kaba alın ve ortasını havuz gibi açın.
  2. Un havuzunun ortasına oda sıcaklığındaki yumuşak margarini ve yumurtayı ekleyerek tart hamurunu yoğurun.
  3. Yumuşak bir hamur kıvamına geldiğinde ben tekli tart kalıplarından kullandım, içlerini margarinle yağladım çünkü piştikten sonra kalıplarından daha kolay çıkıyor.
  4. Hamurdan parçalar kopartarak tart kalıbının içini kaplayacak şekilde yayarak yerleştirin.
  5. İçlerini incir reçeli ile doldurun.
  6. Önceden ısıtılmış  160 derecede fırında yaklaşık 20 - 30 dakika pişirin. 
  7. Dilerseniz servis etmeden önce üzerine dövülmüş cevizde katabilirsiniz.






KEYİFLE YEMENİZ DİLEĞİYLE....


BON APPETİT...





8 yorum:

  1. Ama bunlar çok cici olmuş, tek atımlık, nefis :) Tarifi not ediyorum.
    Leyla'nın Kahve Dükkanı

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Leyla Hanım, tatlarıda gerçekten güzel, eşim tarafından sınıftan geçti bu tarz tatlıları biraz zor beğenir de :)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ne kadar lezzetlı duruyor elıne sağlık

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler Selma hanım, çayın yanına bana bir tane yetmedi ama :) malum kalori meselesi kendimi zor tuttum :)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Harika olmuşlar,incirin çıtır çıtır lezzeti geldi damağıma.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkürler Nazmiye Hanım, size bu hissi verebildiysem ne mutlu bana :)

    YanıtlaSil
  7. ooooooooooooooo bunlar ne ama olmaz kı yaaaaaaaa cok ıstedım bende :(

    YanıtlaSil

Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı