23 Temmuz 2013 Salı

CEVIZLI KONAK TATLISI





Dün akşam canım şerbetli tatlı çekti. İftardan sonra bahçedeki semaver çay keyfimize eşlik edecek bir tatlı diye düşünürken aklıma Oktay Usta'nın tariflerinden biri geliverdi. Hazırlaması çok kolay ama pişmesi zaman alıyor yaklaşık 1 saat kadar, hazırlaması 10 dakkacık :) malzemeler evimizde elimizin altında olan türden, misafirin gelecek hooop hemen yapıp, pişirip şerbetinide verdin mi missler gibi kıyır kıyır, çokta ağır değil, bu arada içindeki sirke miktarına bakıp olur mu demeyin oluyor, piştikten sonra sirke tadı ağzınıza yansımıyor sadece tatlıyı kıtır hale getiriyor, ben beğendim umarım siz de beğenirsiniz, hayırlı iftarlar  afiyetler olsun. 




CEVİZLİ KONAK TATLISI

Malzemeler:

  • 1/2 paket margarin
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
  • Ceviz
Şerbeti İçin:
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
Yapılışı:
  1. Oda sıcaklığındaki margarini karıştırma kabına alın. İçerisine yumurta ve yoğurdu ekleyin beraberce yoğurun.
  2. Unu, sirkeyi, kabartma tozunu ilave edip yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyerek hamuru yoğurmaya devam edin.
  3. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinizde yuvarlayın. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin, üzerlerine avuç içi ile hafifçe bastırarak yassılaştırın. Üzerlerine birer parça ceviz bastırın.
  4. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında rengi hafif kahverengiye dönene kadar pişirin. 
  5. 2 su bardağı toz şeker ve suyu kaynatarak şerbeti hazırlayın. Fırından çıkan tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin, bir süre sonra tamamını emecektir. Ara ara kaşıkla iyice emene kadar tatlıların üzerine gezdirin.




BON APPETİT...


0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı