31 Ağustos 2013 Cumartesi

WONDERBAG , NAM-I DİĞER PİŞİRME BOHÇASI




Merhaba bu sefer tarifim yok ama bu ayki yemek dergilerinde görüp tanıdığım ve web sitesini ziyaret ettiğim , eko pişirme yöntemi olan Wonderbag'ten bahsetmek istedim size. 
Wonderbag, ısıyı tutma özelliği olan pişirme bohçasına verilen isim. Ön pişirilmesi yapılan yani kaynama sıcaklığına gelen yemeği tenceresiyle beraber pişirme bohçasına koyuyorsunuz ve pişirme işlemi orada devam ediyor. Isıyı tutma özelliği ile , yemeği dışarıdan başka bir enerji almaksızın, kendi ısısını koruyarak pişmesini sağlıyor. Wonderbag yemekleri 12 saat sıcak, 6 saat soğuk tutabilme özelliğine sahip. Bu sayede de enerji tasarrufu sağlanmış oluyor. Güney Afrika'da yapılan araştırmalarda ürünün haftada 2 - 3 kere kullanımıyla 1 yıl içerisinde yarım ton sera gazının atmosfere salınımının önlenebildiği ortaya çıkmış. Wonderbag  yoğurt ve hamur mayalarken de kullanılabilmekteymiş.  



Paradan, enerjiden tasarruf etmek isterseniz http://wonderbag.com.tr sitesini ziyaret edip hem daha fazla bilgi alabilir hem de sipariş edebilirsiniz. Denemekte fayda var derim :-) Tahmin edersiniz pişirme süreleri uzuyor bunun yanısıra doğaya katkıda bulunmuş oluyoruz.





Ayrıca aşağıda linkini verdiğim Ayşe Arman'ın Wonderbag ile ilgili yazısını okumanızı salık veririm.



0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı