15 Ekim 2014 Çarşamba

REVANİ



Bayramda yapmış olduğum pratik , kolayca hazırlanabilen , tatlı mı tatlı bir tarif. 
Bayram sabahı yapıverdim, öğleden sonra servise hazırdı. Şimdiden afiyet olsun ;)


REVANİ

Malzemeler

3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı irmik
1/2 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin

3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Birkaç damla limon suyu


Yapılışı

Öncelikle şerbet için su ve toz şekeri bir tencereye alın, karıştırarak kaynatın.5-10 dak. kaynattıktan sonra altını kapamaya yakın limon suyunu ekleyin. Ve soğumaya bırakın.
Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpın.
Sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip tekrar çırpın.
Un, irmik, karbonat, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip tüm malzemeyi karıştırın.
Yağlanmış fırın kabına alın.
170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra 3 - 5 dak. dinlendirin.
Dilimledikten sonra soğumuş olan şerbeti eşit olarak üzerine dökün.
Üzerini hindistancevizi rendesi, antepfıstığı ile dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.





BON APPETİT...


0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı