8 Haziran 2012 Cuma

YASSI KADAYIF


Merhabalar,

Bu hafta izindeydim, oğlum Ergin'i bezden kesme mücadelesine giriştim :))) 4.günde başarı elde ettim ama ne kadar zormuş, ilk defa birşeyleri bıraktırma konusunda zorluk yaşıyorum. Canım oğlum Ergin'im ben işe başlayınca emmeyi kendi bıraktı, emziğe hiç alışmadı zaten, biberonunuda kendi bıraktı v.s. hiç bunlarda zorluk çekmeyen ben tuvalet alışkanlığı kazandırmada resmen bir savaşa girdim sanki :)) Bu kadar zor olacağını hiç düşünmemiştim o inat ben inat en sonunda ben galip geldim ... Bu arada benim işime yaradı tabi televizyondaki Mutfağım ve Soframız programlarınada fırsat buldukça göz attım. Küçüklüğümden beri hiç kaçırmadığım programlardır evde olduğum zamanlarda Oktay Ustanında programlarını kaçırmazdım ama artık internette hepsini yakalamaya fırsatımız oluyor.
Küçüklüğümde çok iyi hatırlıyorum evimizin sokağında cumartesi günleri semt pazarı kurulurdu. Evimizin tam karşısındaki tezgahta yumurta, yufka, kadayıf, çeşit çeşit şekerler ve adını sonradan öğrendiğim hep ilgimi çeken , şerbetli olarak hazırlanan bir tatlı olan Yassı Kadayıflar vardı. İşte bu hafta Mutfağım programında Malatya'da Yassı Kadayıf yapıldı. Hemde hazır hamurdan değil, hamurunuda ev sahibi kendi hazırladı. Ben de dün aynen yaptım ve çok lezzetli oldu. Birazdan tarifini aşağıda sizlere aktaracağım bu arada vereceğim malzemeden ben 26 adet yassı kadayıf çıkardım, dün yedik bugün öğlen arkadaşlarım yemeğe geldi onlarada ikram ettim yani bereketli bir tatlı. Şerbetli tatlılardan hoşlananlar biraz zamana kıysın ve yapsın derim, biraz vakit alıyor birkaç aşamadan oluşuyor ama sonuca değiyor. Şimdiden afiyet olsun canım dostlarım. 








Malzemeler:
  • 1/2 kg. dövülmüş ceviz içi
  • 5 adet yumurta
  • 1 paket kuru maya
  • 3 bardak su
  • Aldığı kadar un
  • 1 çay kaşığı tuz
Şerbet :
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı margarin

Yapılışı:
  1. Su ve şeker kaynatılır. Kaynadıktan sonra şekerlenmesini önlemek için 1 tatlı kaşığı margarin ilave edilir.
  2. 1 çay kaşığı tuz, 1 paket kuru maya, 1 yumurta ve 3 su bardağı su bir kapta karıştırılır. Aldığı kadar un ilave edilerek çırpılır ve yumuşak kıvamda bir hamur hazırlanır.Üzeri göz göz olana kadar mayalanmaya bırakılır.
  3. Teflon bir tava ısıtılır. Mayalanan hamurdan küçük bir kepçeyle bir yemek kaşığından biraz fazla hamur alınır ısınan tavaya dökülür kepçenin tersiyle üzeri düzleştirilir.( Ebatı için bir pankek büyüklüğünde olabilir diyebiliriz.). Üzerindeki beyazlık gidene kadar ( hafif sarımtırak bir hal alıyor) tek taraflı kızartılır. Havlu kağıt üstüne alınır.
  4. Pişmeyen taraflarının içi cevizle doldurulur kenarlarında uç uca gelecek şekilde bastırılarak kapatılır.
  5. Kalan 4 yumurta çırpılır. Yassı kadayıflar yumurtaya batırılarak bol kızgın yağda kızartılır. Soğuyan şerbetin içine atılır, bekletildikten sonra servis tabaklarına alınır.


  BON APPETİT...



3 yorum:

Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı