14 Eylül 2012 Cuma

DAMLA SAKIZLI KEK


Tatil dönüşü Çanakkale Küçükkuyu'dan aldığım  misss gibi Sakız Macunu kullandım :)))








Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3/4 su bardağı yoğurt
  • 3/4 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı damla sakızı macunu
  • 4 - 5 adet dövülmüş ceviz



Yapılışı:
  1. Karıştırma kabına toz şekeri ve yumurtaları alın homojen bir kıvam alana dek mikserle çırpın.
  2. Yoğurt ve sıvıyağını ekleyin tekrar çırpın.
  3. Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyin çırpma işlemini tekrarlayın, en son damla sakızı macununu ekleyin son kez mikserle çırpın.
  4. Ardından cevizleri ekleyip karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökün.
  5. 150 - 160 derece önceden hafif ısıtılmış fırında yaklaşık 30 - 45 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
  6. Piştikten sonra fırından çıkarın ve  altının nemlenmemesi için tel ızgaraya alarak soğumasını sağlayın.
  7. Mis gibi çayınızla aiyetle yiyin :))









BON APPETİT...




2 yorum:

  1. damla sakızı macununu alacaktım dolaşalım sonra derken unuttum meraktayım hala ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler, benim aldığım çok keskin kokulu değilmiş o nedenle biraz daha fazla ekledim malzemeye.

    YanıtlaSil

Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı