10 Ağustos 2013 Cumartesi

BÖGÜRTLENLI TART





Merhabalar,
Öncelikle herkesin Ramazan Bayramını kutlarım, sağlıkla, huzurla, mutlulukla ve en önemlisi tüm sevdiklerinizle inşaallah güzel bir bayram geçirmişsinizdir. Son günden yakalıyorum sizleri :) çünkü bayram süresince nete girecek vaktim olmadı. Ve bugün sıcağı sıcağına yaptığım Polonezköy'den aldığımız taze bahçe böğürtlenleriyle yapmış olduğum tart tarifini sizlerle paylaşacağım. Öncelikle birkaç aşamadan meydana geldiği için zor gibi gözükse de aslında kolay, lezzetli ve hafif bir tarif. Afiyetler olsun, her günümüz bayramlar gibi neşeli geçsin :)



BÖĞÜRTLENLİ TART

Malzemeler:

Tart Hamuru İçin:

  • 3 su bardağı un
  • 150 gr. margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
Kreması İçin:
  • 4 su bardağı süt
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 adet büyük boy yumurta
  • 1 paket vanilya
Üstü İçin:
  • Böğürtlen istenen miktarda
  • 1 paket tart jölesi

Yapılışı:
  1. Tart hamuru için gereken malzemelerin hepsini yoğurun, orta sertlikte yoğurduğunuz hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  2. İster küçük tekli tart kalıplarında isterseniz büyük bir tart kalıbını -ben bu sefer tek büyük olanı kullandım- kullanın. Öncelikle margarinle yağlayın kalıbı, sonrasında kolay çıkartabilmek için.Benim kalıbım ortası yuvarlak itince çıkan kalıplardan, şekil bozukluğu veya çıkartırken hiç zorluk yaşamıyorum.
  3. Merdaneyle kalıp büyüklüğünde açıp, kalıbınızın içine yerleştirin. Kenarlarını hafifçe yukarı yükseltin.Pişerken kabarmaması için ortasına yağlı kağıt yerleştirip, kurubaklagille doldurup ağırlık yapıyorum. Bu şekilde 160 derece ısıtılmış fırında hamurun rengi sararana dek pişirin.Pişince fırından alıp, soğumaya bırakın.
  4. Diğer yandan krema için gerekli malzemeleri vanilya hariç tencerede buluşturup, ocağa alın. Sürekli karıştırarak koyu kıvama gelene dek pişirin. Birkaç taşım kaynadıktan sonra, vanilyasını koyup karıştırın ve ocaktan alın.Arada karıştırarak üzerinin kabuk tutmasını önleyerek, soğumasını sağlayın. 
  5. Tart hamurunun içerisine kremayı güzelce yayın, düzelttikten sonra böğürtlenleri dilediğiniz şekilde dizin.
  6. Tart jölesi için Dr.Oetker kullandım. Üzerindeki talimata göre pişirin. Soğuyunca böğürtlenlerin üzerine sürün. Parlak bir görünüm istemezseniz , jöle aşamasını yapmayabilirsiniz.


BON APPETİT...



3 yorum:

Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı