3 Aralık 2010 Cuma

ÇİKOLATALI RULO PASTA

  
Merhaba,
Bu sefer güzel bir etkinlik için mutfağa girdim sevgili dostlarım.. Hayatın Ta Kendisi Lokantası'nın  sahibesi sevgili Yasemin Sümengen yaklaşan yılbaşı için sofralarımızı taçlandıracak birbirinden nefis yılbaşı tariflerinin paylaşılacağı Yeni Yıl Tariflerinizi Paylaşmaya Ne Dersiniz? konulu bir etkinlik başlattı sayfasında. Bu tarif bu etkinliğe gidiyor. Haydi sizlerde kolları sıvayın veee birbirinden güzel tariflerinizi Yasemin Hanım'ın etkinliği'nde bizlerle paylaşın.. Mutluluklar paylaştıkça çoğalırmış tabiii kalorilerde öyle :))


Malzemeler:
Hamuru İçin :
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı süt
Kreması İçin:
  • 3 su bardağı süt
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1/2 paket ( 40 gr. ) bitter çikolata
Üstü İçin:
  • 1 paket krema ( 200 ml. )
  • 120 gr. bitter çikolata
  • Hindistan cevizi
  • Minik şeker kalpler
Yapılışı:
  1. Öncelikle hamuru için yumurtalar ve pudra şekerini mikserde çırpın. Sonrasında unu ekleyerek tekrar çırpın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.Çıkardıktan sonra sütle ıslatın ve rulo yapın. Aksi takdirde bu işlem yapılmazsa hamur sertleşiyor ve sararken kırılıyor.
  2. Kreması için bitter çikolata hariç tüm malzemeleri tencereye alın ve ocakta sürekli karıştırarak koyu kıvam alana kadar pişirin.Ocaktan almadan hemen önce bitter çikolatalarıda içine katın ve tüm malzeme karışana dek karıştırın.
  3. Krema ılıyınca ruloyu açın ve kremayı içersine yayın tekrar sıkı bir rulo haline getirip - birleşme yeri altta kalacak şekilde- tel ızgaranın üzerine alın ve üzerine kalan kremadan kaplayın.
  4. Son olarak kremayı bir kaba alıp ocakta ısıtın ( kaynatmayın ) . Altını kapatıp içersine bitter çikolataları ekleyin ve hızlıca karıştırın, pürüzsüz bir kıvam alana kadar.
  5. Bu sosla pastanın üzerini kaplayın. Ben en üzerine ( yılbaşı tarifi olduğu için, kar yağsın istedim :) hindistan cevizi serpip, kırmızı şeker kalplerle süsledim.( Süsleme kısmını dilediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz.)


                            BON APPETİT...
                                                                 







16 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. pastanız bir harika.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim Seda afiyet olsun... :)

    YanıtlaSil
  3. elelrine saglik canim, pastan cok guzel gorunuyor.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler Bayram Kombesi afiyet olsun, daha sık paylaşımlarda bulunmak dileğiyle bizi o güzel tariflerinizden mahrum bırakmayın :)sevgiler..

    Teşekkür ederim Hasret afiyet olsun,sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık Yelda Hanım..
    katıldığınız etkinlik pek renkli geçer sanırım.. emeklerinize sağlık..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. eline sağlık canım nefis gözüküyor..

    YanıtlaSil
  7. Teşekkür ederim Deniz, sende güzel tariflerinle bize katılırsın belki :) Sevgiler..

    Teşekkürler Yemekbiraşk afiyetler olsun :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Yelda hanım, ellerinize sağlık, çok nefis gözüküyor....sevgiler..
    Hatice

    YanıtlaSil
  9. Teşekürler Hatice Hanım, afiyet olaun :))

    YanıtlaSil
  10. selamlar arkadaşım.hicri yılbaşın hayırlı olsun inşallah.
    bugün sevdiğim blogları takip kontrol turuna çıktım.çünkü hiç farkında olmadan yazıştığım ve çok sevdiğim bir çok bloğu takip etmeyi unutuuğumu farkettim.ne kötü kayıp.hemen telafi ettim tabi.bunlardan biri de sensin sevgili arkadaşım.gelip te ismimi izleyenlerin arasında göremeyince kaldım öylece.

    pastan çok cici ellerine sağlık diyorum.sevgiler

    YanıtlaSil
  11. O minik kalpleri yerim ben!
    Çikolata müptelası olarak,asla hayır diyemem böyle tatlara.
    Ellerinize,gönlünüze sağlık.
    Kalbi sevgi ve selamlarımla

    YanıtlaSil
  12. Mintinin Mutfağı, merhabalar teşekkürler hepimizin hicri yılbaşı hayırlı olsun ve dün annemm bu nedenle güzeeel bir irmik helvası yaptı anacığımın tarifiyle yayınlayacaktim ama yenilip bitince fotoğraflayamadım bir dahaki sefere :)
    Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim bende takipçilerindenim :)Görüşmek üzere sevgiyle kal..


    Merhaba Şeyma o kalpler benden sana olsun, tüm kalplarimiz sevgi ve güzelliklerle kuşansın, teşekkür ederim,sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Maşallah sana :)
    Ne cici enfes bir pasta olmuş böyle..
    Kalpcikler içimi ısıttı :)
    Ellerine emeğine sağlık..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  14. Teşekkürler Zeliha, kırmızı kalp figürünü her zaman çok sevmişimdir, buzdan kalpleri bile ısıtır gibi gelir bana...:)

    Afiyet olsun Selma beğenirsen ikinci dilimde benden olsun sana :))

    YanıtlaSil

Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı