12 Mart 2015 Perşembe

BALKABAKLI BULGUR PILAVI



Geçen gün tv de tarifleri izlerken gözüme takılıverdi, pür dikkat izledim bu arada tarifi aklıma yazdım program biter bitmezse hemen kağıda :) Sonradan unutulmasın diye. Balkabağıyla sadece tatlı yapılır sanıyorduk küçükken. Öyle bir yelpazede pişiyor ki çorbasıydı, pilavıydı derken kılın bolca değerlendirmek gerek diye düşünüyorum.


BALKABAKLI BULGUR PİLAVI

Malzemeler
2 su bardağı bulgur
4 su bardağı sıcak su
Küçük bir dilim balkabağı
3-4 adet iri kıyılmış ceviz
1 adet kuru soğan
1 dis şarmısak
1 kaşık tereyağ
1/4 çay bardağı sıvıyağ
Dereotu
Tuz

Yapılışı
Tencereye yağları alıp kızdırın. Doğranmış soğan ve sarmısağı ekleyip kavurun.
Ardından kibrit çöpü büyüklüğünde şeritler halinde kesilmiş balkabakları ile cevizleri katıp birkaç dakika kavurun. 
Ardından bulguru ekleyin karıştırıp suyunu ve tuzunu ilave edip pişmeye bırakın.
Üzeri göz göz olunca ocağı kapatıp, istenen miktarda ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın. 
Servise hazırdır.


BON APPETIT...




0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı