22 Mart 2015 Pazar

TAHINLI PARÇA ÇIKOLATALI KURABIYE





Chocolate chip cookie diye bildiğimiz kurabiyelerden daha lezzetli bir kurabiyeyi, yufkanın yarı pişmiş olmasının kattığı pratiklikle 5 dakikada yapmak ister misiniz? Hem de bize has tahinin güzelliğiyle.
Bu sözler Refika Birgül'e ait. Enerjisine, tariflerine, yazılarına, programlarına bayıldığım şefim :) Unun olmadığı evde her daim bulabileceğimiz malzemelerden bir kurabiye döktürmüş. NTV'de her gün 19.30'da 10 dakikalık hızlı tarifler programında gördüğüm ve hemen uygulamaya geçtiğim son derece hızlı ve leziz tarifi. Hava almayan kapalı bir kapta günlerce muhafaza edebilirsiniz ama buna o kadar da emin olmayın o kadar güzel oluyor ki iki günde bitti. Hele fırında pişerken eve yayılan tahinin missss gibi kokusu denemeye ve yemeye kesinlikle değer ;)



TAHİNLİ PARÇA ÇİKOLATALI KURABİYE

MALZEMELER
130 gr yufka 
10 adet yarım ceviz
2 çorba kaşığı esmer şeker
4 çorba kaşığı tahin
50 gr çikolata
2 çay kaşığı tereyağı


YAPILIŞI
130 gr yufka, 10 adet yarım ceviz, 2 çorba kaşığı esmer şeker, 4 çorba kaşığı tahin, 50 gr çikolata, 2 çay kaşığı tereyağını mutfak robotuna atıp çalıştırın. 
Parçalar iyice ufalıp kum taneleri gibi görünene dek çalıştırmaya devam edin. Karışımı elinizle yoğurup sıkıştırarak 6 tane yassı kurabiye yapın.
 Ne kadar ince yaparsanız o kadar kolay pişeceklerdir. Bu topları iki avucunuzun arasında mümkün olduğu kadar inceltip, yuvarlak bir şekil verin. Çok ince yaparsanız ayrılabilir, dikkat etmekte fayda var. 
250C’lik ızgara modundaki fırının en üst rafında, 4 dakika kadar pişirin. İnanılmaz lezzetli kurabiyeleriniz bu kadar kısa bir sürede hazır. 



BON APPETIT...



0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı