27 Mart 2015 Cuma

UN KURABIYESI



UN KURABİYESİ
Beş çaylarının özellikle de kadınların müdavimi olan günlerde yapılan, okuldan eve dönen çocuğunuzu bir bardak sütle bir iki tane atıştırmalık yapıp akşam yemeğine kadar dayanmasını sağlayan beyaz yapımı kolay pişerken missssler gibi kokular saçan, hatta evden apartman koridoruna taşıp snıff snıfff ;) yaptıracak , yapımı kolay lezzetli bir kurbiyedir UN KURABİYESİ.  Bugüne kadar arkadaşlarımdan , ailemden yedim ama ilk defa kısmet oluyor yapmak. Bu kadar kolay olduğunu bilmiyordum doğrusu :) Tarifi de arkadaşımdan aldım ama pudra şekeri miktarı gözüme az geldiği için 1 su bardağına çıkarttım. Yiyenler şeker miktarını az buldu tatsız değil ama siz dilerseniz yarım bardak kadar daha pudra şekerini arttırabilirsiniz. Şimdiden afiyetler olsun yapanlara da yiyenlere de .



Malzemeler

1 su bardağı pudra şekeri
250 gr. tereyağ veya margarin
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 - 3,5 su bardağı un

Üzeri İçin:

Pudra şekeri

Yapılışı:

Oda sıcaklığındaki margarin ile elekten geçirilmiş tüm toz malzemeyi yoğurma kabına alın, orta yumuşaklıkta kurabiye hamurunu yoğurun.
Ben tek tek kömbe kalıplarında şekil çıkardım. Dilerseniz pastane usulü şekil verebilirsiniz. Bunun için hamuru iki eşit parçaya bölün.Silindir şeklinde yuvarlayın. Orta hattına çatalla çizik atın. Verev şeklinde küçük parçalar halinde kesin.
Tepsiye dizin önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Rengi tamamen değişmiyor hafif sarımtrak renk alınca pişmiş demektir.


BON APPETIT...  








0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı