21 Temmuz 2015 Salı

ÇITIR POĞAÇALAR




Çay saati, kahvaltı, atıştırmalık bu poğaçalar gerçekten çok lezzetli, soğuk, sıcak veya ılık tüketebilirsiniz. Isıttığınız takdirde de lezzetinden birşey kaybetmiyor. Benim tercihim fırından çıkınca ilk sıcaklıklarını attıklarında mis gibi demlenmiş çayla yemektir. İsterseniz sade isterseniz patatesli, peynirli veya kıymalı harçlarla çeşitli hazırlayabilirsiniz. Benim favorim peynir ve maydanoz ikilisinden yana tadını daha çok yakıştırdım bu poğaçalara. Afiyetler olsun...

ÇITIR POĞAÇALAR 

Malzemeler

2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un
1 adet yumurta ( sarısı üzerine sürmek için, beyazı içine )

 Üzerine Serpmek İçin
Çörekotu

Yapılışı


Tüm malzemeleri yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Küçük parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayarak şekil verin. Ister sade isterseniz patates, peynir, kıyma harcı hazirlayip kapattığıniz yer altta kalacak şekilde fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün, corekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 - 25 dakika pişirin. 


BON APPETIT...



0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı