31 Temmuz 2015 Cuma

PATATESLİ MİDYE BÖREK





Biraz uğraştırsa da kesinlikle sonuca değiyor hanımlar, hadi kolları sıvayalım ve yapmaya başlayalım ;)


PATATESLİ MİDYE BÖREK



Malzemeler

3 adet yufka
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvıyağ

Patatesli İç İçin 

4 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça 
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
1 avuç maydanoz
Sıvıyağ

Üzeri İçin 

Yumurta sarısı 
Çörekotu ve/veya susam

Yapılışı

Öncelikle harcı hazırlayalım. Patatesleri haşlayıp ezin. Tavaya sıvıyağı koyup küçük doğranmış soğanları ekleyin biraz kavurduktan sonra salçayı ilave edin ve karıştırın. Patatesle beraber tüm baharatları ekleyin birkaç sefer beraberce karıştırdıktan sonra ocağı kapatın ve doğranmış maydanozları ekleyerek tekrar karıştırın. 
Yoğurt ve yağı çırpın koyu olursa biraz su ekleyebilirsiniz. Yufkaların içine sürmek için kenara koyun. 
Bir tane yufkayı alın ve yuvarlak olarak tezgaha serin. Yufkayı dörde bölün böylece bir yufkadan dört adet üçgen elde etmiş olacaksınız. Her bir üçgen parçanın içine yoğurtlu harçtan sürün. Geniş tarafından uç noktasına ince tarafa doğru parmağınızla iteleyerek yufkayı büzün. Yanları ortada üstüste gelecek şekilde koyun ve patatesli harçtan bir miktar koyarak ileri doğru sıkı şekilde rulo sarın. Birleşme yeri altta kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Tüm yufkaların bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Üzerine yumurta sarısı veya eritilmiş tereyağı sürüp çörekotu serpin. 180 derece ısıtılmış fırında böreklerin üzeri kızarana dek pişirin.

BON APPETIT...


2 yorum:

Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı