18 Temmuz 2015 Cumartesi

REVANİ


Bayram tatlısız geçmez. Bugün bayramın ikinci günüyse ve evdeki stoklar bittiyse hemen en pratiğinden revani yapmaya ne dersiniz. Öyle küçük olduğuna bakmayın dilimleri makul bir büyüklükte tutarsanız çok bereketli oluyor. Herkeslere hayırlı, huzurlu, mutlu bayramlar diliyorum. 

HAYIRLI BAYRAMLAR HERKESE 😊🍬🍬🍬🍬😊

REVANİ

MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker 
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya


ŞERBETİ İÇİN
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1/2 limon suyu

YAPILIŞI
Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım. Şeker ve suyu tencerede eriyene dek karıştırın, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan birkaç dakika sonra limon suyunu ilave edin bir taşım daha kaynatıp ocağın altını kapatın. 
Karıştırma kabında yumurtalar ile şekeri çırpın. Sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip tekrar çırpın. En son irmik, beraberce elenmiş un, kabartma tozu, vanilyayi da ekleyerek karıstırdıktan sonra yağlanmış fırın kabına aktarın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek yaklaşık 20 - 30 dakika pişirin ve fırından alın. Oda sıcaklığında 10 dakika dinlendirin. Soğuğa yakın ılık kıvamdaki şerbeti üzerine gezdirin. Ben şerbeti vermeden önce dilimliyorum. Böylelikle şerbeti daha eşit miktarda emmiş oluyor hem de servisi kolay oluyor. 
Afiyet olsun.


BON APPETIT...





0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı