31 Ekim 2010 Pazar

ÇİKOLATALI MİLFÖY

Merhaba bu tatlımı tatlı çikolatalı milföyleri tüketmeden önceee milföylü tatlar etkinliği için Güloanne'nin Mutfağı'na  gönderiyorum...





Malzemeler: 
  • Milföy hamuru
  • Bitter çikolata
  • Pudra şekeri

 Yapılışı :


  1. Milföy hamurları çözüldükten sonra oklavayla ya da elle biraz daha açın.
  2. Bitter çikolataları ister kıyarak istersenizde bütün halde bir köşesine koyun ve yuvarlayarak kapatın.
  3. Şekil itibarıyle yalancı kruvasanda diyorum ben buna.
  4. Fırın tepsisine koyarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
  5. Fırından çıktıktan sonra ılıtıp üzerine pudra şekeri serpin.

BON APPETİT...

25 Ekim 2010 Pazartesi

KURUYEMİŞLİ KEK



Merhaba,
Bir süredir tarif ekleyemedim o nedenle hem tatlı niyetine olsun diye düşünerek güzel keklerimden biri ile hafta başını karşılamak istedim. Tabi kek dün yapıldı ama benim kek canavarı oğlumdan, yiyip bitirmeden önce, fotoğraflamak için köşe bucak kaçırmak zorunda kaldım veeee elbette fotoğraftan sonra tabakta görmüş olduğunuz dilim canım oğlumun midesinde son yolculuğuna gitti :)






Malzemeler :
  • 3 su bardağı tam buğday unu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 4/3 su bardağı sıvıyağ
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Kuru kayısı, kuru incir, ceviz, kuru üzüm
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
Yapılışı :
  1. Yumurtalar ile toz şekeri mikserle yaklaşık 10 dakika homojen hale gelene kadar çırpın.
  2. Yoğurt ve sıvıyağı ilave edip birlikte tekrar çırpın.
  3. En son kabartma tozu, vanilya, unu eleyerek karışıma ilave edip çırpın.Kakaoyu ekleyip tekrar çırpın.
  4. Miktarlarını belirtmedim kuru yemiş ve meyvelerin damak tadınıza göre miktarlarda küçük küçük kesin ve unlayın kek karışımına ilave edin son bir kez tahta kaşıkla karıştırın.
  5. Yağlanıp, unlanmış veya yağlı kağıt serdiğiniz kalıbınıza karışımı döküp önceden hafif ısıtılmış fırında 150 derecede yaklaşık 1 saat kadar pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
  6. Fırından alıp tel ızgarada soğutun ve en üstüne pudra şekeri eleyin.

BON APPETİT...


15 Ekim 2010 Cuma

BİR DEMLİK SOHBET VE YONCA GIDA


Merhaba,
Sevil Hanım'ın bir demlik sohbet sitesinde yonca gıda ile birlikte izleyenleri için çok güzel bir hediye paketi hazırlamışlar. Bu hediyeyi kazanabilmek için neler yapmanız gerektiğini linklere tıklayarak öğrenebilir, 3 şanslı izleyiciden biri siz yada ben olabilirim :)

Bu etkinlik 31.10.2010 tarihine kadar geçerli sonuçlar 01.11.2010 tarihinde kazanan şanslı izleyiciler bir demlik sohbet adlı siteden duyurulacak.
Bol Şanslar :)






AYŞE TÜTER, BLOGGER’LAR İLE BİRARAYA GELDİ

Ayşe Tüter, İstanbul’lu bayanlar ile buluştu.


Yonca Gıda, İstanbul’lu blogger bayanlar ile ünlü yemek danışmanı Ayşe Tüter’i bir araya getirdi. Etkinlikte hem birlikte kahvaltı edip hem de Ayşe Tüter ile sohbet etme imkânı bulan blogger lerın keyfine diyecek yoktu.

Yonca Gıda yetkililerinin yaptığı marka ve ürün tanıtımlarının ardından, Yonca Gıda ürün özelliklerini anlatan Ayşe Tüter ayrıca ünlü tariflerini de sevenleri ile paylaştı. Bayanların yemeklerle ilgili tüm sorularını yanıtlayan Ayşe Tüter kendisine gösterilen yoğun ilgiden de çok memnun kaldı.

İstanbul İTÜ Maçka kampüsü sosyal tesislerinde düzenlenen etkinliğe katılan Yonca Gıda yetkilileri ‘ İzmir ve Ankara’dan sonra etkinliğimizin İstanbul ayağını da gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Diğer illerde de bu gibi etkinlikler gerçekleştirmeye devam edeceğiz.Bunun içinde çalışmalarımız devam etmekte..’ diyerek bu tür buluşmalarının diğer illerde de devam edeceğini belirttiler.

13 Ekim 2010 Çarşamba

KAKAOLU KEK


Malzemeler :
  • 3 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 4/3 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1-2 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 limon suyu
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi

Yapılışı :
  1. Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
  2. Şeker ve yumurtaları 5-8 dakika kadar homojen olana dek mikserle çırpın.
  3. Sıvıyağ ve sütü ekleyip tekrar çırpın.
  4. Un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın. Bu aşamada bir bardak kadar kek hamurunu başka bir kaba aktarın.
  5. Kek karışımına limon suyunu ve hindistan cevizini ekleyerek karıştırın ve yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına dökün.
  6. Ayırdığımız bir bardak kadar kek hamuruna kakaoyu ekleyip karıştırın ve kekin üzerine şekil vererek dökün.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 150 derecede yaklaşık 1 saat kadar pişirin.Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin ve fırından aldıktan sonra 10 dakika kadar dinlendirin ve kalıbından çıkarıp tel ızgarada soğumaya bırakın.


BON APPETİT...

11 Ekim 2010 Pazartesi

DAMLA SAKIZLI KEK


Merhaba,
Hafta sonu çok çalıştım :) Ama bugün ekleyebiliyorum bloguma tariflerimi. Keksever bir aile olarak iki çeşit kek yaptım bizde bir hafta gider artık :) Bugün damla sakızlı olanın tarifini paylaşacağım sizinle , malzemeleri karıştırırken dahi damla sakızının kokusu buram buram miss gibi koktu... Pişerken artık nasıl oldu derseniz sizin hayal gücünüze bırakıyorum.

Malzemeler:
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 4/3 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı damla sakızı macunu (bulamazsanız 1 paket damla sakızıda olur)
  • 1 avuç kadar kuru üzüm
Yapılışı :
  1. Yumurtalar ile toz şekeri beraber homojen oluncaya dek 5-8 dakika kadar mikserle çırpın.
  2. Yoğurt, sıvıyağı ve damla sakızınıda ekleyip tekrar çırpalım.
  3. En son un,kabartma tozu,vanilyayı da beraberce eledikten sonra ekleyip tahta kaşıkla tüm malzemeyi birbirine iyice yedirinceye kadar karıştıralım.
  4. Yağladığınız ya da yağlı kağıt serdiğiniz kalıba kek malzemesini döküp,kuru üzümleri de üzerine serpiştirin ve ısıtılmış fırında 150 derecede yaklaşık 1 saat kadar pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edelim.
  5. Piştikten sonra fırından çıkarıp 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarıp tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Aksi takdirde alt kısmı nemli kalıyor.


BON APPETİT...

7 Ekim 2010 Perşembe

Mahallenin En Mutlu Yumurcağı




Merhaba,
Nihayet bitirebildim kitabı normalde bu kadar uzun sürede okumam kısa sürede bitiririm ama meşguliyetler çok olunca okumaya ayrılan zaman biraz azalıyor ama hiçbir zaman kopmuyor:)
Eğer hamile ve doğuma yakınsanız veya 1 ile 4 yaş arasında sevimli bir yumurcağınız var ise evinizde kesinlikle okumalısınız derim. Kolay bulunan bir kitap değil heryerde tükenmiş oluyor genelde yılmayıp üstüne düşerseniz yeni basımını yaptırabiliyorsunuz.
İçindeki püf noktaları ne zaman , nasıl, ne şekilde çocukların tepkilerine karşılık verileceği konusunda örnekli anlatımlar var. Gelişim dönemleri bu dönemlerde onların neyi, nasıl gördüğü ile ilgili ipuçları ve buna benzer onların dilini çözmemizi yarayacak ince noktalar... Ben çok faydalandım umarım sizinde işinize yarar.
Bundan sonra bu blogumda yemekle ilgili yayınlara yer vereceğim. Diğer kitap tanıtım ve yorumlarımı diğer blogumdan www. hayatherdaimguzel.blogspot.com dan ulaşabilirsiniz.



4 Ekim 2010 Pazartesi

HAVUÇLU KEK


Merhaba,

Hafta sonu sesim çıkmadı diye sizler için birşey hazırlamadım zannetmeyin. Birazdan tarifini vereceğim Havuçlu Kek geçen hafta içinde bahsetmiş olduğum Beyaz Unsuz Şekersiz Hamur İşleri adlı kitaptan aldım. Tarifi aynen uyguladım ve sandığımdan çok güzel bir sonuç aldım ve yiyen herkes çok beğendi. Bir diğer tarifim pazar kahvaltısı için yaptığım tatlı çöreklerdi ama yenilip bittiği için :) fotoğraflayamadım, bir dahaki sefere inşaallah. Tarifte var olan doğal kaya tuzunu kullanamadım çünkü alışverişe çıktığımda almayı unutmuşum, onun dışında tarifi aynen uyguladım. Beğeneceğinizi umuyorum. Umarım yapma fırsatınız olur ve yorumlarınızı benimle paylaşırsınız. Şimdiden afiyet olsun herkese.. İyi haftalar :)



Malzemeler:


  • yaklaşık 2 su bardağı tam buğday unu

  • 1 tatlı kaşığı karbonat

  • 1 tatlı kaşığı tarçın

  • 1/2 tatlı kaşığı toz karanfil

  • bir tutam muskat rendesi

  • 1/2 çay kaşığı doğal kaya tuzu

  • 3 su bardağı ( 4-5 adetten ) havuç rendesi

  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

  • 2 çorba kaşığı yoğurt

  • 4 yumurta ( oda sıcaklığında )

  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı

  • 1 su bardağı pekmez

Yapılışı :



  • Yaklaşık 30 cm. çapında bir kek kalıbının tabanını yağlayıp unlayın ve bir kenarda bekletin. Fırınınızı 160 (turbo 140) derecede ısıtın. Un ve karbonatı eleyerek bir kaba alın. Elekte kalan kepeği de unun içine ilave edin. Baharatı ve tuzu ekleyip güzelce karıştırın.

  • Havuç rendesi, ceviz ve yoğurdu ayrı bir kabın içinde bekletin.

  • Yumurtaları iyice kabarıncaya kadar, yaklaşık 10 dakika çırpın. Zeytinyağı ve pekmezi ekleyip tekrar güzelce karıştırın. Yumurtalı karışımın içine önce unlu, sonra da havuçlu karışımları ilave edin. Tüm malzeme birbiri ile harmanlanana kadar tahta kaşıkla karıştırın.

  • Önceden hazırladığınız kalıba döküp üzerini düzeltin. Sıcak fırının alttan ikinci rafında yaklaşık 1 saat pişirin. Kekin ortasına batırdığınız kürdan temiz olarak çıkmalı.

  • Piştikten sonra 10 dakika kalıbının içinde dinlendirin. Bir bıçak yardımıyla keki kalıbın kenarlarından kurtarın ve tersyüz edin. Tekrar düz yüzüne çevirip tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.

BON APPETİT...





Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı