Merhaba,
İyi pazarlar :) Eveeeet size olan sözümü tuttum vee tatlı sürprizimle karşınızdayımmm... Cheesecake çeşitlerinin hepsine bayılırım ve çeşit çeşit denerim. Fırında pişen ve pişmeden soğuk olarak hazırlanan iki türü var ben bugün size baking dediğimiz pişen türünden yaptım.
Malzemeler:
- 400 gr. labne peynir
- 200 gr. krema
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 3 adet yumurta
Alt Tabanı :
- 1,5 paket pötibör bisküvi
- 100 gr. margarin veya tereyağ
Üzeri İçin :
- 180 gr. bitter çikolata ( 2 paket )
- 200 gr krema
Yapılışı :
- Öncelikle alt tabanını hazırlayarak başlayalım. Pötibör bisküvileri rondoda un haline getirin.Önceden eritip ılıttığınız margarini ekleyerek beraberce biraz yoğurup, kelepçeli kalıba eşit bir şekilde yayalım. İç harcı hazırlayana kadar buzdolabında dinlendirin.Ben kalıbın içine yağlı kağıt seriyorum servis tabağına transfer ederken büyük kolaylık oluyor.
- Karıştırma kabına labne peynirini ve toz şekerini koyun.Mikserle iyice karışana dek çırpın. Ardından bir paket kremayıda ekleyip beraberce çırpın.Bu esnada vanilyayıda ekleyin. Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpın. Karışımı bisküvi tabanının üzerine boşaltın - bu esnada küçük kabarcıklar olursa bunları kürdan yardımıyla patlatın, pişme sırasında çatlamalara neden oluyor -. 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Pişme zamanı fırının cinsine göre değişiyor baktığınızda kabarmış ve üzeri kahverengini almış ise pişmiş demektir. Fırını kapattıktan sonra içerisinde soğumaya bırakın -hemen fırının kapağını açıp çıkartırsanız çökme oluyor - ben yine 1-1.5 saat sonra çıkartıyorum ılımış oluyor. Oda ısısında soğuttuktan sonra çikolatalı sosuda üzerini kaplayacak şekilde boşaltın ve her yere yayılmasını sağlayın. Buzdolabında en az bir gece bekletin. Ertesi gün daha lezzetli oluyor ama zamanınız yoksa en az 5 saat buzdolabında durması yeterli.
- Çikolatalı sos için bir paket kremayı bir taşım kaynatın.Ocağın altını kapatıp çikolataları içine atın ve kaşıkla karıştırarak erimesini ve bütünleşmesini sağlayın. Vee cheesecake'in üzerini kaplamak için hazırdır.
NOT: Tüm malzemelerin buzdolabından çıkarıldıysa eğer en az 1 saat oda ısısında bekletilmesi gerekiyor.
BON APPETİT...
Nefis olmuş cheesekek ellerine sağlık,çikolata ile de bir başka lezzetli oluyor,sevgiler.
YanıtlaSilnefis olmuş süslemesiyle beraber ellerine sağlık
YanıtlaSilNesrin Hanım ve Seval Hanım beğenileriniz için teşekkür ederim, afiyet olsun. Cheesecake'in bende yeri ayrıdır her çeşidini severim ama çikolata ile gerçekten başka bir güzel oluyor.
YanıtlaSilbende Rus cheesecake yaptim dün,bizim evde cok sevilir cikolatalida nefis olmus eline saglik
YanıtlaSilmerhaba bloguma ziyaretiniz icin cok tesekkür ederim buarada cheskek harika görünüyyor ellerinize saglik sevgiler
YanıtlaSilTeşekkürler Bahar Çiçeği ve Teşekkürler Nursel..
YanıtlaSilAfiyet olsun.. Rus cheesecake daha önce denememiştim bakim sitenizde tarifi varmı merak ettim :)
"Gel beni ye" diyor. Tek çare mutfağa girip yapmak. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederimm.. Afiyet olsun.. Pişman olmazsınız harcadığınız zamana inanın değiyor o ilk çatalı ağzınıza alıp lezzeti tüm damağınızı sardıktan sonra bir şey düşünemiyorsunuz :)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.Teşekkür ederim tarifini nihayet aldım.Bogundaki sorun yüzünden giremiyordum.Sevgiler...
YanıtlaSilTeşekkür ederim...
YanıtlaSilMerhaba ilk kez ziyaret ediyorum sizi. Hayirli olsun diyeyim istedim. Gerci bende cok yeniyim blog dunyasinda. Guzel paylasimlarda gorusmek uzere. sevgiler
YanıtlaSilTeşekkürler hoşgeldiniz.. Her zaman beklerim efendim.. Hayatı ve lezzetleri paylaşmak için..
YanıtlaSilellerıne saglıkk harıka hımm olsada yesek yapsamda yesek :)
YanıtlaSilTeşekküreler, afiyet olsun... Siz isteyin ben her zaman yaparım size :)
YanıtlaSilımmm süper olmuş canım bir dilim olsaydıda yeseydim keşke:)))) ellerine sağlık
YanıtlaSilbu arada yorumunu gördüm seni arkadaş listeme ekledim canım
sevgiler....
Afiyet olsun beğenmenize sevindim.. Teşekkürler..
YanıtlaSilOlá vim conhecer seu blog e gostei muito, vou seguir vc. venha me conhecer também. Um abraço e boa semana.
YanıtlaSilThank you Marta. I am pleasure for know you thank you again. Bon Appetit :)
YanıtlaSil