6 Eylül 2010 Pazartesi

FIRIN SÜTLAÇ




Merhaba,



Tariflerime sütlü tatlıyla başladım, kandil simidi ile Kadir Gecesini kutladık yine sütlü tatlıyla devam edelim istedim. Ve çok lezzetli bulduğum, Ramazan dolayısıylada iftardan sonra mideyi yormayacak olan Fırın Sütlaçta karar verdim. Haydi hep beraber mutfağa girip akşam için hazırlayalım :)




Malzemeler : 1/2 su bardağı kırık pirinç

1 su bardağı su

1 litre süt

1,5 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı nişasta

1 adet yumurta



Yapılışı : 1 bardak suyla pirinci haşlayın. Başka bir tencerede sütle şekeri karıştırıp

kaynatın. Kaynadıktan sonra pirinçleri, vanilyayı ve suda erittiğğiniz nişastayı

ekleyip 5- 10 dakika kadar daha kaynatın. Fırın kaplarına paylaştırın. Yumurtanın

sarısını sütlaçtan aldığınız bir kaşık kadar sütle karıştırıp sütlaçların üzerine pay

edin. Fırın tepsisine su koyarak sütlaç kapları yerleştirin.Benmari usulü 200 - 250

derecede 1 saat kadar üzeri kızarana kadar pişirin. ( Fırının cinsine göre pişme

süreleri değişebilir. Üzeri kızarınca sütlacımız hazır demektir. )





BON APPETİT.....

5 yorum:

  1. offffffffffffffff hemen yapmalıyım:)))))) yasmın

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel ve nefis bir görüntü Ellerinize sağlık. Leziz ve iştah açıcı

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  3. Sahurda ezan okunurken bu yapılır mı?Canım çekti...Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler keşke isminizi de yazsaydınız size kargolardım :) Şaka bir yana yapımı çok kolay bugün ramazanın son günü şimdi başlarsanız iftar vakti tam kıvamına gelmiş olur. Hayırlı bayramlar.

    YanıtlaSil

Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı