Merhaba,
Tariflerime sütlü tatlıyla başladım, kandil simidi ile Kadir Gecesini kutladık yine sütlü tatlıyla devam edelim istedim. Ve çok lezzetli bulduğum, Ramazan dolayısıylada iftardan sonra mideyi yormayacak olan Fırın Sütlaçta karar verdim. Haydi hep beraber mutfağa girip akşam için hazırlayalım :)
Malzemeler : 1/2 su bardağı kırık pirinç
1 su bardağı su
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta
Yapılışı : 1 bardak suyla pirinci haşlayın. Başka bir tencerede sütle şekeri karıştırıp
kaynatın. Kaynadıktan sonra pirinçleri, vanilyayı ve suda erittiğğiniz nişastayı
ekleyip 5- 10 dakika kadar daha kaynatın. Fırın kaplarına paylaştırın. Yumurtanın
sarısını sütlaçtan aldığınız bir kaşık kadar sütle karıştırıp sütlaçların üzerine pay
edin. Fırın tepsisine su koyarak sütlaç kapları yerleştirin.Benmari usulü 200 - 250
derecede 1 saat kadar üzeri kızarana kadar pişirin. ( Fırının cinsine göre pişme
süreleri değişebilir. Üzeri kızarınca sütlacımız hazır demektir. )
BON APPETİT.....
offffffffffffffff hemen yapmalıyım:)))))) yasmın
YanıtlaSilÇok güzel ve nefis bir görüntü Ellerinize sağlık. Leziz ve iştah açıcı
YanıtlaSilSaygılar.
Afiyet Olsun..
YanıtlaSilSahurda ezan okunurken bu yapılır mı?Canım çekti...Ellerine sağlık...
YanıtlaSilTeşekkürler keşke isminizi de yazsaydınız size kargolardım :) Şaka bir yana yapımı çok kolay bugün ramazanın son günü şimdi başlarsanız iftar vakti tam kıvamına gelmiş olur. Hayırlı bayramlar.
YanıtlaSil