21 Eylül 2010 Salı

İRMİK TATLISI


Merhaba,

Bugün sizlerle irmik tatlısı tarifimi paylaşacağım.Çok bilindik olmasına rağmen en hafif, pratik, lezzetli ve ekonomik olanını seçtim. Yapımıda çok kısa bir zamanınızı alıyor tatlı krizi yaşayanlardansanız zaman zaman bu tarif tam da size göre :)

Ayrıca bu tarifimle http://www.hamaratabla.com un düzenlemiş olduğu Tatlı Yiyelim Tatlı Yarışalım!!! adlı yarışmasına katılmış bulunmaktayım. Haydi sizde şimdi kolları sıvayın çok kısa bir zamanda tarifimi deneyip görüşlerinizi paylaşın.. Yarışmada oylarınızı ve desteğinizi bekliyor olacağım.

Şimdiden teşekkürleeeeer...


Malzemeler : 1 su bardağı irmik

2 su bardağı toz şeker

4 su bardağı süt


Yapılışı : Tüm malzemeyi bir tencereye koyun ve ocakta sürekli karıştırarak pişirin.

Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca bir iki taşım daha kaynatıp ister

orta boy bir borcamı isterseniz de tek tek kalıpları kullanabilirsiniz servis

tabağını ıslattıktan sonra ( bu işlemi yaparsanız kalıba yapışmaz servis sırasında )

tatlıyı dökelim. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına koyup en

az 1-2 saat bekledikten sonra servis yapabilirsiniz. Servis sırasında

tarçınla süsleyebilirsiniz bu tatlıya çok yakışıyor.

9 yorum:

  1. ellerine sağlık panna kota gibi duruyor :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim, afiyet olsun..
    Onada sıra gelecek ama İtalyan lezzetleri çok severimmmm :)

    YanıtlaSil
  3. Yeldacığım, ellerine sağlık. Görüntü ve sunum da çok şık olmuş. Ben de sıklıkla tatlı krizi yaşayanlardanım :) Bu tatlıyı da çok çok severim. Sağlıcakla kal canım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim Bengü. Afiyet olsun. Pratik olması açısındanda cankurtaran bir tatlı görevi görüyor..:)

    YanıtlaSil
  5. ben cheese cake ıstedım:)) yasmın:)

    YanıtlaSil
  6. OK :) En kısa zamanda yapacağımmm ..

    YanıtlaSil
  7. :)))) yuppii..kimseye vermem saklarım yine:))) yasmin

    YanıtlaSil

Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı