11 Ekim 2010 Pazartesi

DAMLA SAKIZLI KEK


Merhaba,
Hafta sonu çok çalıştım :) Ama bugün ekleyebiliyorum bloguma tariflerimi. Keksever bir aile olarak iki çeşit kek yaptım bizde bir hafta gider artık :) Bugün damla sakızlı olanın tarifini paylaşacağım sizinle , malzemeleri karıştırırken dahi damla sakızının kokusu buram buram miss gibi koktu... Pişerken artık nasıl oldu derseniz sizin hayal gücünüze bırakıyorum.

Malzemeler:
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 4/3 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı damla sakızı macunu (bulamazsanız 1 paket damla sakızıda olur)
  • 1 avuç kadar kuru üzüm
Yapılışı :
  1. Yumurtalar ile toz şekeri beraber homojen oluncaya dek 5-8 dakika kadar mikserle çırpın.
  2. Yoğurt, sıvıyağı ve damla sakızınıda ekleyip tekrar çırpalım.
  3. En son un,kabartma tozu,vanilyayı da beraberce eledikten sonra ekleyip tahta kaşıkla tüm malzemeyi birbirine iyice yedirinceye kadar karıştıralım.
  4. Yağladığınız ya da yağlı kağıt serdiğiniz kalıba kek malzemesini döküp,kuru üzümleri de üzerine serpiştirin ve ısıtılmış fırında 150 derecede yaklaşık 1 saat kadar pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edelim.
  5. Piştikten sonra fırından çıkarıp 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarıp tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Aksi takdirde alt kısmı nemli kalıyor.


BON APPETİT...

5 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor..
    Damla sakızı ile daha da lezzetlenmiştir :) Biz de kek müptelasıyız diyebilirim,hele ki eşim:)
    Pişerken nasıl güzel koktuğunu da tahayyül edebiliyorum..
    Sevgi ve selamlarımla

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı haftalar, ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.


    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  3. Pepela's Garden ; Afiyet olsun..Diğer tarifte önümüzdeki gün gelecek..

    Fuat Bey; Hayırlı haftalar.Teşekkürler, gerçekten çok lezzetli :)

    YanıtlaSil
  4. tarifi aldım hemen damla sakızını çok seven birine yapacağım:) bu güzel kek tarifi için çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Afiyet olsun... Ben teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil

Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı