30 Kasım 2010 Salı

EKŞİLİ MUHALLEBİ

Merhaba,
Dün size söz verdiğim gibi dünkü kek tarifimden kalan sosu -buradan ulaşabilirsiniz- değerlendirmek için yaptığım muhallebi tarifini veriyorum.Aslında birçoğumuzun bildiği annelerin mutlaka bebeklerine ek gıdaya geçtiklerinde yaptıkları pirinç unlu muhallebi. Sadece son bölümde kalan sosu ekleyip karıştırdım ve sosta portakal ve limon suyu kullanıldığı için ekşimsi bir tat bırakıyor damaklarda. Afiyet olsun :)

Malzemeler:
  • 6 çay bardağı süt
  • 6 tatlı kaşığı pirinç unu
  • 6 tatlı kaşığı toz şeker
  • Ekşi sos
Yapılışı:
  1. Süt, pirinç unu ve toz şeker tencereye konulur, orta ateşte sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirilir.
  2. Göz göz olduktan sonra birkaç taşım daha kaynatılır ve altı kapatılır. Ekşili sos muhallebiye ilave edilir ve karıştırılır.
  3. Servis kaplarına pay edilir. Benim ölçülerimle  fotoğrafta gördüğünüz ayaklı servis kaseleri ile 3 adet çıktı.Üzeride isteğe bağlı renkli şekerlemelerle süslenebilir.


                            BON APPETİT...
                                                           


5 yorum:

Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı