18 Eylül 2010 Cumartesi

ÇİĞ BÖREK


Merhaba,

Nihayet hafta sonuna ulaşabildik ve oğlumda uyuduktan sonra mutfağa girip rahatça birşeyler yapmaya fırsat bulabildim..Hafta sonuda olduğu için beş çayına şöööyle çıtır çıtır sıcacık çayla beraber çiğ börek yapayım istedim. Aslında hamur yoğurmak belki kiminin gözünü korkutabilir ama başladıktan sonra hepsi çabucak bitiverdi ve benim ufaklıkta mis gibi kokulara uyanıp o da bizlere eşlik etti.... Gelelim tarifimize aşağıda vereceğim ölçülerde bir hayli fazla çıkıyor hatta hamurun yarısını ayırdım buzdolabına kaldırdım yarın pazar kahvaltısına sıcacık pişirip yiyelim diye.. Haydi kolay gelsin, şimdiden afiyet olsun....


Hamur malzemeleri: 2 bardak su (istenirse 1 bardağı süt olarakta değiştirilebilir)

1 yumurta

1 çay bardağı sıvıyağ

Tuz

Alabildiği kadar un

İç malzemeleri : Kıyma

Sivri biber, kuru soğan

Karabiber, kırmızıbiber

Tuz

Sıvıyağ


Yapılışı : Un haricindeki tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp beraberce karıştırın. Sonrasında unu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında yoğurun.Hamur bütün bir hal alınca üzerini kapatıp oda sıcaklığında dinlendirin. ( Ben 2 saat kadar dinlendirdim. ) . Bu arada harcı için malzemeleri az bir yağda beraberce tavada kavurdum. Çiğdende konulabilir ama ben kısa bir süre beraber ocakta çevirmeyi tercih ediyorum. Dinlenen hamurdan yaklaşık 2 ceviz büyüklüğünde hamur koparıp az bir un ve merdane eşliğinde açılır ve iç harcı konulduktan sonra yarım ay şeklinde kapatılır. Kapattıktan sonra kenarları düzgün bir formda olsun diye aynı hat üzerinden çay tabağıyla geçip düzeltiyorum, böylece kenarları aynı hizada oluyor. Veee son olarak kızgın yağda arkalı önlü kızartıp afiyetle yeni demlenmiş miss gibi çay eşliğinde yiyoruuuz. İster sade ister domates, maydanoz eşliğinde tüketebilirsiniz.Doyurucu bir öğün size, pratik, hızlı...
İç harcı için ölçü belirtmedim damak zevkinize göre malzemeleri kullanabilirsiniz.Ayrıca peynirli,patatesli,mevsiminde ıspanaklıda çok lezzetli olur.


BON APPETİT....
Bu tarifimi Hobidünyam Woman Forum tarafından düzenlenen yemek etkinliğinin 6.sı olan Kahvaltılıklar Etkinliği'ne katılım için http://fatosla-lezzetli-tarifler.blogspot.com/ adresine gönderdim.

8 yorum:

  1. Blog alemine sende benim gibi yeni baslamissin, basarinin devamini diliyorum...
    Ellerine saglik böreklerin nefis görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  2. merhabalar,
    daha çok yenisiniz, gerçi bende eski sayılmam ya:) başarılar güzel yayınlar diliyorum.
    çiğ böreğide çok severim özellikle halen varmı bilmiyorum ama rumelihisarında denize karşı yapan bir yer var mantı, çiğbörek ve köfte yapar boğaza karşı bayılırdım orada yemeye :)
    ellerinize sağlık
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,
    Çok teşekkür ederim dilekleriniz için.Evet bende eskiden nerdeyse hafta sonları o kıyı şeridine giderdim,güzel yerler var eminim hala vardır ismini bende hatırlamıyorum açıkçası ama yolum düşerde gidersem denk gelirsem size yazarım :)

    YanıtlaSil
  4. yinee çokkkk güsellllllll:)))) yasmin

    YanıtlaSil
  5. Yeldacım ,sana başarılar diliyorum,leziz tariflerini bekliyoruz,çiğ börek nefis olmuş,bayılırım çıtır çıtır böreklere,ellerine sağlık,sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim. Ne kadar güzel sizden geri bildirimler almak,tanışmak ve paylaşmak..Kütüphanemde,aklımda birçok tarif var hepsini sırasıyla vericem inşallah.Afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  7. Yeldacığım, yine çok sevdiğim bir lezzet. Hergün yesem bıkmam sanırım. Hele sıcakken yenilince pek enfes olur. Sivri biber koymuyordum. Ama birde böyle deneyeceğim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Teşekkür ederim ben sivri biberi çoğu yemeğe ve harca çok yakıştırıyorum deneyin pişman olmazsınız :) Sizinde dediğiniz gibi sıcakken çok güzel oluyorlar.Afiyet olsun.

    YanıtlaSil

Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı