5 Eylül 2010 Pazar

KANDİL SİMİDİ






Günün anlam ve önemine uygun birşeyler hazırlamak istedim.Vee işte karşınızda fırından yeni çıkmış sıcacık, dumanı üstünde, el yakan :) çıtır çıtır, kıtır kıtır kandil simitleri efendim ... Afiyet olsun....






Malzemeler : 3 su bardağı un

100 gr. tereyağ veya margarin ( oda sıcaklığında )

1/2 çay bardağı zeytinyağı veya sıvıyağ

2 yemek kaşığı yoğurt

1 yumurta

1 yemek kaşığı mahlep

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 tatlı kaşığı tuz

Çörek otu ve susam

1 adet yumurta sarısı ( üzerine sürmek için )




Yapılışı : Unu hamuru yoğuracağınız derin bir kaba alın. Tuzu, kabartma tozunu, mahlepi ekleyip karıştırın. Havuz gibi ortasını açıp içine zeytinyağı, yoğurdu, yumurtayı ve tereyağını ekleyip hamuru yoğurmaya başlayın. Hamurdan parçalar kopartıp simit şekli verin ve fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra isteğe bağlı çörek otu veya susamla süsleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.





BON APETİT...

3 yorum:

Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı