24 Eylül 2010 Cuma

PATLICANLI PİLAV


Merhaba,

Yeni bir tarifle geldimm :) Mis gibi, sıcacık, doyurucu, besleyici, yanında ikinci bir yemeğe ihtiyaç duymayacağınız tek başına bir öğün olup sizleri doyuracak garantiyi veriyorum:) Yanına buz gibi köpüklü bir ayran ve belki de bir yeşil salata yeterli olacaktır..Gelelim tarifimize ....


Veeee pazar günü ise sizi çook ama çook tatlı bir sürpriz bekliyor sevgili dostlarım :)
To be continued..........




Malzemeler :




  • 4 adet patlıcan

  • 1 kase silme pirinç

  • 2 adet orta boy kuru soğan

  • 4 adet domates

  • 1/2 su bardağı sıvıyağ veya zeytinyağı

  • 1 yemek kaşığı yenibahar

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü

  • 2 yemek kaşığı çamfıstığı

  • Tuz


Yapılışı :



Öncelikle patlıcanları alaca soyup küp şeklinde doğrayıp tuzlu suda beklettikten ve acı suyu çıktıktan sonra kızartıp bir kenarda hazır bekletelim.



Pilav için zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanları kavuralım.Pembeleşmeye başlayınca rendelediğimiz domatesleri ilave edip, kavurmaya devam edelim. Domatesler suyunu çekmeye başladığı zaman önceden tuzlu sıcak suda 5 dakika kadar beklettiğimiz pirinçleride ilave edip kavurmaya devam edelim. Pirinçler şeffaflaşmaya başladığı zaman ölçü olarak kullandığımız kase ile 2 kase su koyalım, tuzunu ilave edip pişmeye bırakalım. Pirinçler suyunu çekip göz göz olunca ocağın altını kapatmadan yenibaharı,karabiberi,yıkayıp süzdüğümüz kuşüzümlerini ve çam fıstıklarını pilavın üzerine koyup kapağını kapatıp yaklaşık 1 dakika bekletelim ve ocağın altını kapatalım. Önceden kızarttığımız patlıcanlarıda ekleyelim güzelce tüm malzemeleri karıştıralım ve temiz bir bez örtüp kapağını kapatıp demlenmeye bırakalım.



Veeee çok soğutmadan servis yapıp güzelce yiyelim :)



NOT: Tuz ve baharatları kendi damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.





BON APPETİT...





16 yorum:

  1. Pek severim patlicanli pilav. Nicedir de yemedim, ozendim bak simdi!

    YanıtlaSil
  2. Yarından tez yok hemen deneyin derim o halde :) Afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  3. Yeldacığım, ellerine sağlık. Ben de çok severim patlıcanlı pilavı. Ayran ise yanına çok yakışıyor pilavın gerçekten sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ederim.Afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  5. Yeldacım nefis bir pilav ayran fikride süper yani :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Bu tarif tam benlik. Bazen birkaç çeşit yemek yapmak imkansız oluyor. Böyle günler için de kurtarıcı bir tarif. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. merhaba Yeldacigim,

    sen davet edersinde ben gelmezmiyim.davetin ve bloguma yazdigin simsicacik yorumun icin cok tesekkurler tatlim.zaten ingiltereden bir giden pisman birde gitmeyen:)ne kadaar ayri kalirsak kalalim bu gri bulutlariyla butunlesmis kasvetli ve bir o kadarda buyuleyici ulkeden uzaklasamiyoruz.
    Londra'ya 1 saat uzakliktayim neredeyse bende her yeri bilir oldum ama daha kesfedecegim bir cok yer var,
    sevgilerimle

    From Ada Esintileri in London

    YanıtlaSil
  8. Yeldacım ellerine sağlık canım tam benim damak tadıma uygun pilav olmuş:) bir yerde yemiştim tahminen hazırlayacaktım reçete budur işte sadece üzümü listeden çıkaracağım:)
    bir kaşık pilav aldım sıcacık sevgilerimi bırakıyorum canım..

    YanıtlaSil
  9. Yemek bir Aşk ; Çok teşekkürler, afiyet olsun, süper bir ikili oluşturuyorlar gerçekten :)

    Sarkaç ; Teşekkür ederim, beğendiğinize çok sevindim evet hem pratik hem doyurucu :)Pilavı yaparken bile patlıcanları diğer tarafta kızartabilirsiniz,terifte her ne kadar patlıcanların önceden kızartılacağını yazsamda ikisini aynı anda yapabiliyorsunuz :)

    Fatma ; Hoşgeldin aman kıymetini bil oraların kendini garip gibide hissetme yeni keşifler yaptıkça daha çok seveceksin eminim, buralarada gezmeye gelirsin :) Benim de niyetim oralara gezmeye gelmek ama bakalım..

    İnci Yemek; Afiyet olsun:) Çok teşekkürler... Sevgiler ve saygılar bizden size :)

    YanıtlaSil
  10. pirinçle yaptığınız bu tarifi ilk kez görüyorum.denemk lazım.afıyet olsun.

    YanıtlaSil
  11. Teşekkür ederim. Gerçekten lezzetli ve doyurucu bir tarif. Eğer patlıcanı seviyorsanız harika bir lezzet katıyor pilava.

    YanıtlaSil
  12. köpüklü ayran patlıcanlı pilav ve salata
    ben sizdeyim hemen : )

    YanıtlaSil
  13. merhaba ne demek her zaman beklerim efendim:) tazecik yapar yediririm..

    YanıtlaSil
  14. emeginize sağlıkkkkkkk ama cheese cake:( yasmin

    YanıtlaSil
  15. patlicani da pilavida cok severim.kayinvalidem de sizin gibi sebzelerle pilavi cok iyi kullanir.enginarli pilav yapar mesala:)
    ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  16. Teşekkürler Nihalaslı.. Evet ikisi bir arada çok lezzetli oluyor gerçekten yanına başka birşey istemeden doyuruyor..

    YanıtlaSil

Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı