2 Eylül 2010 Perşembe

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ






MERHABA,

Bugün en sevdiğim tatlı olan Yalancı Tavuk Göğsü'nün tarifini paylaşmak istiyorum sizlerle. Sütlü bir tatlı olması açısındanda ramazanda yemek sonrası hafif bir tatlı olacak. Yaklaşık 15 senelik bir tarif bu :) Evet yanlış okumadınız yıllar önce ablamdan almıştım çok beğendiğim için.

O gün bugündür tarifi bulamayıp başka benzer tariflerle yaptığım tavuk göğsünü bir türlü tutturamamışımdır.Bir daha kaybetmemeip k için blogumda yayınlayayım da garantiye alayım :)

Yiyen herkes çok beğenir ve tarifini isterdi şimdi herkese kolayca ulaştırabilirim artık....

Bu tarifimi Serap Hanım'ın etkinliği'ne gönderiyorum....


MALZEMELER: 4.5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
ı su bardağı un
1 paket margarin ( 1 parmak sos için ayır )
1 paket vanilya
Birkaç adet damla sakızı veya sakız reçeli ( 1,5 tatlı kaşığı kullandım)


SOS : Margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
3 yemek kaşığı kakao (koyu olursa karışıma süt eklenebilir)


YAPILIŞI : Tencerede margarini eritin. Unu ekleyip 3 dakika kadar karıştırarak pişirin.

Sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin. Şekeri, vanilyayı,

damla sakızınıda ekleyip koyulaşana dek karıştırmaya devam edin. Karışım

koyulaşıp bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam için

mikserle birkaç dakika karıştırın. Oval bir borcam kabını hafifçe ıslattıktan

sonra karışımı boşaltın.



SOS : Ayrılan margarini eritip,ılıtın. Miksere pudra şekerini, kakaoyu, çırpılmış

yumurtayı ve margarini ekleyerek hepsini çırpın. Tavuk göğsünün üzerine

eşit olarak yayıp buzdolabında soğumasını sağlayın.

(Bir gece buzdolabında bekletilirse daha lezzetli olur.)


Çikolata sosu yerine meyveli bir sosla veya sade olarakta tüketilebilir. Ama

en çok çikolatalı sos yakışıyor.



BON APPETİT ......







































3 yorum:

  1. Ellerinize sağlık çok leziz ve güzel olmuş. Hayırlı sahurlar.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. emeğinize sağlık en kısa zamanda yemek isterim...sevgiler....yasmin

    YanıtlaSil
  3. TEŞEKKÜRLER ... AFİYET OLSUN..

    YanıtlaSil

Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı