22 Eylül 2010 Çarşamba

YAYLA ÇORBASI


Merhaba,

Sonbahar kendini göstermeye başladı artık, yavaş yavaş havalar serinlemeye başladı yağışlı günler bizleri bekliyor. En sevdiğim havalar bunlar ve en ihtiyaç duyulan şeyde nedir?? Sıcak birşeyler içmek..Evet tahmin ettiğiniz üzere bugün sıcacık bir çorba tarifi vereceğim sizlere hem kolay ,hem besleyici ,hem de doyurucu.


Malzemeler : 2 litre su (200 ml.bardak ile 10 bardak)

2 su bardağı yoğurt

1 çay bardağı kırık pirinç

1 tepeleme yemek kaşığı un

1 adet yumurta

Tuz

Üzeri için : Zeytinyağı

Kuru nane

Kırmızı pul biber


Yapılışı : Öncelikle tencereye yoğurdu, yıkanmış süzülmüş pirinci, unu ve yumurtayı alalım. Malzemeler bütünleşene dek karıştıralım. Sonra üzerine 2 lt. suyu ilave edelim. Ocakta sürekli karıştırarak kaynatalım. Kaynadıktan sonra altını biraz kısarak pirinçlerin pişmesini bekleyelim.

Ben yaklaşık 10 dakika kadar tutuyorum kaynadıktan sonra yeterli oluyor. Ocağı kapattıktan sonra tuzunu -damak zevkinize göre miktarını belirleyebilirsiniz- da ekleyerek karıştırın. (Tuzunu en son atmamızın nedeni pişirme sirasında atıldığı takdirde yoğurt kesiliyor.) Zeytinyağı veya sıvıyağında kuru nane ve kırmızı pul biberi yakıp çorbaya ilave ettikten sonra karıştırıp servis yapabilirsiniz.



BON APPETİT...

6 yorum:

  1. hımmm mis gibi ellerine sağlık canım..
    bir ara ne çok yapardım uzunca zamandır yapmadım :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun.. Benim de en çabuk ve en güzel yaptığım çorbamdır çünkü yaz, kış içilir bizim evde çorba..mevsimi yoktur yani:)

    YanıtlaSil
  3. ımmmmmmm harika görünüyoooooooooo:)) yasmin

    YanıtlaSil
  4. enjoy your meal :) iç sıcacık için ısınsın yasminciğim :)

    YanıtlaSil
  5. Yeldacığım, ben de çok sık yaparım bu güzel çorbadan. Tarifimde hemen hemen aynı seninkiyle. Nane gerçekten çok yakışıyor bu çorbaya. Sevgiler canım

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim. Bizde de yaz kış içilir ve neredeyse bu çorbayı günaşırı yaparım:)

    YanıtlaSil

Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı