Merhaba,
Ağzımız tatlansın istedim ve Özlemin Günlüğü blogunun düzenlediği Çikolata Aşkım etkinliğine gönderiyorum.... Tarifi tesadüf internette dolaşırken uzman tv'den Ferhat Bora'nın anlatımından aldım sos malzemelerinde ufak değişiklikler yaptım sadece... Daha yoğun sos severler için :)) Afiyet olsun...
Malzemeler:
Hamuru İçin:
- 1 su bardağı su ( 200 ml.)
- 1/2 su bardağı süt ( 125 ml.)
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 100 gr. margarin
- 150 gr. un
- 4 adet yumurta
Kreması İçin:
- 1/2 lt. süt
- 1,5 kahve fincanı un
- 1,5 kahve fincanı nişasta
- 2 kahve fincanı toz şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
Çikolata Sosu İçin:
- 1/2 su bardağı süt ( 100 ml.)
- 1 paket krema ( 200 ml.)
- 1 çorba kaşığı kakao
- 1 çorba kaşığı toz şeker,
- 2 paket ( 160 gr. ) bitter çikolata
- 1 çorba kaşığı nişasta
Yapılışı:
Hamuru İçin:
- Suyu, sütü tencereye koyun, ocağa alın. Tuzu, şekeri katın, karıştırın. Isınınca margarini ilave edin, eritin. Unu katın, sürekli karıştırarak hamur kıvamına gelene dek karıştırın. Ocağın altını kapatın.
- Hamuru ayrı bir kaba aktarın, ara ara karıştırarak hamuru ılık kıvama getirin.
- Soğuğa yakın kıvama gelince yumurtaları teker teker kırın ve yedirene kadar karıştırın.Yumuşak kıvamda bir hamur oluyor.
- Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye küçük toplar halinde sıkın. Eğer sıkma torbanız varsa toplar aynı ölçülerde oluyor yoksada tatlı kaşığından yardım alabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri açık kahve rengi olana kadar pişirin.
Kreması İçin:
- Sütü tencereye koyun, şekeri ilave edin,ocağa koyun.
- Ayrı bir kapta yumurta sarıları ile beraber nişastayı, unu, vanilayayı karıştırın ve sütün içerisine koyarak krema koyu kıvama gelene dek karıştırın.
- Ara ara karıştırarak soğutun.Üzerinin kabuk bağlamaması için karıştırmak gerekiyor.
Çikolata sosu:
- Sütü, kremayı tencereye al, kakaoyu ve şekeri ve nişastayı ekleyip karıştırarak ocakta pişirin.
- Bitter çikolataları kırın eriyene dek karıştırın, birkaç taşım kaynadıktan sonra ocağı kapatın.
- Üzerinin kabuk tutmaması için ara ara karıştırın.
- Pişen hamurların içine yine sıkma torbasıyla soğuyan kremayı doldurun, yoksa yanlarından bıçakla kesip kaşıkla kremayı içine doldurun.
- Çikolata sosunu üzerine dökün veee isterseniz benim yaptığım gibi küçük kırmızı kalp şekerlerle süsleyin...
BON APPETİT...
Bu etkinlik tam benlik olmuş.. :)
YanıtlaSilPaylaşımları mutlaka takip edeceğim.
Ellerine sağlık.Kandilini kutluyor,hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.
Kalbi selamlarımla
amanın aman şu saatte şu satırları yazarken yanımda oluverseydi bu nefis tatlı ellerine sağlık
YanıtlaSilSevgili Şeyma çok teşekkürler, bugün etkinlik sondu artık tarifleri yayınlamaya başlar sanırım Özlem kimbilir neler çıkacak :)) Merakla bende bekliyorum çikolatasever olarak :)
YanıtlaSilTeşekkürler Mine hemen göndereyim bir porsiyon :)) Afiyewtler olsun...
YanıtlaSilyeldacım ellerine sağlık afiyet bal olsun
YanıtlaSilsevgiler
selam yelda, en sevdiğim lezzetlerden profiterol.seninkide çok lezzetli görünüyor,ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkürler Sevilcim size de afiyet olsun :))
YanıtlaSilEmel teşekkür ederim, benimde favori lezzetlerimdendir :))
Sevgiler......
Ellerine sağlık canım sunumda pek şık olmuşş
YanıtlaSilSevgiler...
Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor. Çikolatalı bu etkinlik beni mahvetti, dün gece çikolata düşünmekten uyuyamadım. Zaten hamileyim. Kalkıp ille çikolatalı birşeyler yapıcam şimdi :)
YanıtlaSilBu arada etkinlik sırası bende, Kahvaltım Etkinliğine de tariflerinizi beklerim.
http://humeyraninyeri.blogspot.com/
Merhaba Aylin çok teşekkürler o senin şıklığın canım :)) nasıl bakarsan öyle görürmüşsün...
YanıtlaSilSevgiler..
Merhaba Hümeyra, çok teşekkürler afiyet olsun, kaç aylık bebiş , iste ben sana yaparım, ben de geçirdim o dönemleri, bilirim :))Uğrayacağım, görüşürüz..
YanıtlaSilSevgiler