29 Eylül 2010 Çarşamba

Beyaz Unsuz Şekersiz Hamur İşleri...


Merhaba,


Eminim çoğu blog yazarı bu kitaptan haberdardır. Bende haberdar olmama rağmen okumaya, incelemeye fırsatım olmamıştı, birkaç günde okudum,inceledim ve aktarmak istedim. Arzu Aygen ve Ülfet Aygen'in tarifleri ve hikayeleri .. Çok sıcak bir anlatımları var ve tarif aktarımlarıda hem bilgilendirici, püf noktaları ile birlikte aktarımları mutfakta yeni başlayan mutfakseverler içinde çok anlaşılır ve teşvik edici.... Hem kitabın sonunda doğal gıdalara ulaşabileceğiniz adreslerde mevcut.


Gelelim içeriğine kitabın adındanda anlaşılacağı üzere 3 beyazsız tarifler; rafine şeker, un, sofra tuzu yerine bunların doğal alternatifleri ile hazırlanmış olmaları..Pekmez, bal, kaya tuzu, tam buğday unu, kepekli un kullanılıyor.Kitap 6 bölümden oluşuyor. İlk bölümde Kullanılan doğal malzemeler hakkında bilgilendirme, neden bunların tercih edildiği üzerine açıklayıcı bilgiler..

Altıncı bölümde rehber adresler mevcut. Bu bölümler arasında kalan dört bölümde ise leziz tarifler yer alıyor.Ev ekmekleri, pideler, pizzalar, börekler, kişler, poğaçalar, çörekler, simitler, kekler, kurabiyeler adını taşıyor. Vee bazılarına ait fotoğraflar ilk sayfalarda yer alıyor, hepsinin fotoğrafı yok.
Önümüzdeki günlerde denedikçe bu lezzetleride sizlere aktaracağım.

Herkese güzel, sıcacık günler diliyorum.....

10 yorum:

  1. Yeldacığım, pamuk ninem için güzel düşüncelerine teşekkür ederim. Bir de bahsettiğin kitap, ailenin mutfakla en ilgilisi olarak, bana hediye edilmişti. Uygulamada tam buğday ununun çok pratik olacağına inancım az, ama denemeye değer tabii yine de. Sağol canım..

    YanıtlaSil
  2. Daha önce ben de hiç kullanmadım tam buğday ununu ama dediğiniz gibi denemek lazım en güzel sonucu o zaman alırız.. Denediğim zaman sayfalarımda yer vereceğim hep beraber paylaşırız. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. evet ya bir hevesle alıp kitaplıkta unuttuklarımdan hatırlatmaiçin teşekkürler..

    YanıtlaSil
  4. rica ederim.. ne mutlu bana o zaman..

    YanıtlaSil
  5. Bekar bir erkek olarak genelde yemek kültürüm makarna ve omleti geçmez ama bu kitabı almayı planlıyoruuum! :) malum yeni jenerasyon kızlar diyet yemekleri seviyor, bölece sevgilime yaranabilirim belki, ne dersiniz hanımlar? :))

    YanıtlaSil
  6. gerçekten anlatımı , detayları, püf noktaları ile mutfağa yeni giren herkese genç beyler de dahil :) faydalı olacak bir kitap. tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  7. denediklerinizi okuyup kendim de yapmayı çok isterim :) sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. tamam anlaştık çok güzel yapacağınıza eminim istemek başarmanın yarısıdır derler :)

    YanıtlaSil
  9. Haberdarım ama hala incelemedim:( hatırma için teşekkürler,Ayrıca blog dünyasına hoşgeldinizzz

    YanıtlaSil

Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı