4 Ocak 2011 Salı

ÇITIRR BÖREK



Yeni bir yıldan kocaman bir MERHABAAAAA,

Dışarıda yağmurlu, soğuk ve rüzgarlı bir hava var. Evde canım oğlum Ergin'le beraberiz camdan meraklı gözlerle geçen arabalara bakıp bu ne? bu ne? sorularına cevap verirken birden anne börek deyiverdi ee şimdi oğlum istemiş ben yapmazmıyım.. Öğlen uykusunu uyurken bende bir çırpıda çıtır börekleri fırına atıverdim , uyandığında ise mis gibi demlenmiş çaylarımızla çıtır böreklerimizi yerken bulduk kendimizi :)))   Afiyetler olsun....

Malzemeler:
  • 4 adet yufka
  • 1 adet yumurta
  • 3 - 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı veya sıvıyağ
  • Bir miktar su
  • Çörekotu
Harcı İçin:
  • 3 - 4 adet büyük patates
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 - 2 kaşık salça biber veya domates isteğe kalmış
  • Karabiber, tuz, kırmızıbiber

Yapılışı:
  1. Öncelikle yufkaları üçgen şeklinde kesip hazırlayalım.
  2. Yoğurdu çırpıp içersine  yumurtayı, sıvıyağını ve çok koyu kıvamda olursa daha akıcı olması için bir miktar su ekleyebilirsiniz.
  3. İç harcı için küçük küçük doğranmış soğanları sıvıyağda pembeleştirin. İçerisine salçayı ve rendelenmiş patatesleri ( patatesleri haşlayıp, ezdikten sonrada ekleyebilirsiniz ) ilave edip karıştıralım. Tuzunu, karabiberini, acı seviyorsak kırmızı pul biberini damak tadınıza göre miktarlarını belirleyip ekleyin birkaç dakika beraberce kavurun.
  4. Yufkaların içini yoğrtlu harçla sıvayın ve iç harcını istediğiniz miktarda geniş kısma koyarak kalın sigara böreği şeklinde sarın. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Kalan yoğurtlu harçtan böreklerin üzerini sıvayın. Ve üzerlerine çörek otu veya susam serpiştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25 - 30 dakika üzerleri kızarana dek pişirin.
  6. Dilerseniz kıyma, kurusoğan,sıvıyağ ve baharatlardan oluşan kıymalı harç ile de pişirebilirsiniz.


   BON APPETİT...

12 yorum:

  1. ellerine sağlık sevgili Yelda,
    böreğin çıtır çıtır nefis olmuştur eminim..
    oğluşuna afiyetler olsun:)

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler Denizcim.. Mutlu yıllar... Sıcağı sıcağına yorum almakta çok güzel, çıtır, çıtır :)))

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  4. amanın amanın ne şanslı bir oğluş böyle becerikli bir annesi var kahvaltıs öncesi aklımı aldılar valla : )

    YanıtlaSil
  5. Çocuklar ister de anneler kırar mı onları hiç. Eline sağlık. Çıtır çtır lezzetleri çok severim ben de.

    YanıtlaSil
  6. Elinize sağlık. Onlar yeter ki istesin di mi:)

    YanıtlaSil
  7. Fuat Bey çok teşekkürler, afiyet olsun.

    Mine Hanım teşekkür ederim inşallah oğlumda sizin gibi düşünür ama yemesinden belliydi, beğendi :)

    Sarkaç teşekkür ederim özellikle oğlum ve yemek yapmak söz konusu oldumu ikisi birarada çok güzel gidiyor :)

    Küçük mucizem teşekkürler,afiyet olsun gerçekten helede büyüme çağında olunca hazır yerine herşeyi kendi ellerimle yapıp yedirmeyi tercih ediyorum.

    YanıtlaSil
  8. Bloğunuzu ilk ziyaretim oh ne güzel geniş geniş ferah ferah ellerinize sağlık banada beklerim SELAMETLE...

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık. Bu saatte bu güzel böreği görmek pek de iyi olmadı benim için :)))

    YanıtlaSil
  10. Reyhandan Merhaba, hoşgeldin, mutlu ettin beni, her zaman beklerim :) Sen davet edersinde ben gelmezmiyim hemen geliyorum :)

    Casminella teşekkürler ama her saat oluyor valla :) Yaramazlığın saati yok ne yapalım...

    YanıtlaSil
  11. Merhabalar canım,
    etkinliğime katılacağın için çok teşekkür ederim.....
    Böreğinde nefis görünüyor ellerine sağlık .....
    Sevgiler..........

    YanıtlaSil
  12. Merhaba Yıldız Hanım, teşekkürler, aksilik olmazsa bu gece tarifimi hem ekleyip sizi haberdar ederim, şimdiden harika tarifler gelmiş bile....

    YanıtlaSil

Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı