- Mevsiminde iyi malzeme kullanmalarını öneririm. Ayrıca yemeği yaparken her aşamada verilen tarife bire bir uymaları ve sık sık tadına bakmaları gerek.
- En önemli mesele de, bütün malzemeleri yemeyi pişirmeye başlamadan önce hazırlamak. Genelde hanımlar, tencereyi ateşe koyuyor, soğanı üstten doğruyor, gidiyor maydanozu, kabağı, patatesi hazırlıyor. Bu süre içinde sıcaklıklar, tempo kaçıyor. Bu aşamadan sonra geriye dönmek mümkün değil. Dolayısıyla kullanacağı malzemeleri önceden hazırlayıp önüne koyacak.
- Pişecek olan malzemenin sıralamasını da iyi belirlemek lazım. Bazı malzemeler çok kısa sürede, bazı malzemeler çok uzun sürede pişecek.
- Bazı malzemeler gereğinden fazla pişerse acıma yapabilir. Birtakım aromatik otları, yemeğe direkt katmaktansa, bir tülbentin içine sararak katarak yapmalarında fayda var.
BON APPETİT...
Yelda'cığım yeni şablonun çok güzel olmuş. Güle güle kullanalım.
YanıtlaSilUstanın önerilerini okudum da yaptığım hatalar dizildi gözümün önüne. Bazen ben soğanı kavurmaya başladıktan sonra üstüne ne koyacağıma karar veriyorum. Yemeği önce kafada yapmak gerekli. Bir de kafamı toplayabilsem:((
Teşekkür ederim, hem gözleri yormasın istedim hemde çok okunsun istedim :)) Sade bir şablon olsunki dikkatler yazılarımın ve tariflerimin üzerine odaklansın :))
YanıtlaSilValla çok güzel toplamışsın bence karnabahar tariflerine bayıldım en sevdiğim sebzelerdendir...