20 Ocak 2011 Perşembe

LORLU EV POĞAÇASI


Merhabalar,
Dün bloglarda gezerken çok pratik bir ev poğaçası tarifine rastladım.Hatice Yaşar'a ait bu tarifin orijinaline burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz. Hemen notumu almıştım ve sabah kahvaltıda değişik birşeyler olsun istedim. Bir yandan çayımız demlenirken diğer yandan hamuru hemencecik yoğurup fırına atıverdim veeee mis gibi piştiler. Tavşan kanı demlenmiş çayımızla afiyetle yedik veee mutlu son :)) happy end :)
Orijinal tarifteki miktarlarda değişiklikler yaptım.Aşağıda kendi yaptığım miktarları veriyorum, gerçekten çok pratik kısa sürede hazırlanıp , pişebilen ve sonuçtan memnun kalacağınız bir tarif. Şimdiden afiyet olsun...
.

Malzemeler:
1 yemek kaşığı margarin ( oda sıcaklığında )
2 kahve fincanı sıvıyağ
2 kahve fincanı yoğurt
1 adet yumurta ( sarısı üzerine sürülecek )
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
1,5 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin:
Çörek otu

İçi İçin:
1 kase lor peynir
Maydanoz ( istenen miktarda )
1 çay kaşığı karabiber ( isteğe bağlı )


Yapılışı :

1.  Margarini, sıvıyağı, yoğurdu, yumurta akını ve tuzu yoğurma kabına 
      alarak karıştırın, malzemeler iyice karışınca kabartma tozunu ekleyin ve unuda ekleyek hamur kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurun.

2.  Elinizle parçalar koparıp elde yuvarlayın ve açarak ortasına yeterli miktarda peynir harcını koyduktan sonra ( lor peynirini, kıyılmış maydanozu ve karabiberi bir kapta karıştırın ) kapatın - ben poğaçaların kapattığımız kısmı alta gelecek şekilde tepsiye diziyorum - ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

3.  Üzerine yumurta sarını sürün, çörekotunu serpin.

4.  Önceden ısıtılmış  180 derece fırında poğaçaların üzeri kızarana kadar pişirin.

NOT: Kahve fincanları türk kahvesi fincanı olacak.




BON APPETİT...

12 yorum:

  1. ellerinize sağlık yanında bir bardak çayla çok iyi gider. içinden bir tane alıyorum :) sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler,Ne demek istediğiniz kadar buyrun :) Afiyet olsun....

    YanıtlaSil
  3. elinize sağlık,çok pratik bir poğaça ben de sık sık yaparım,kıyır kıyır bir lezzet.hoşçakalın..

    YanıtlaSil
  4. yedim beğendim tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  5. sevgili Yeda,
    ellerine sağlık olsun canımm..
    mis gibi ev poğaçasının yerini hiçbirşey tutmaz:)
    hayırlı ve bereketli cumalar dilerim canım..

    YanıtlaSil
  6. Nasıl hoşuma gidiyor kahvaltı için yapılan bu güzellikler. Görüntüsü, kokusu sofrayı ne kadar zenginleştiriyordur. Umarım yakın bir zamanda ben de yaparım.

    YanıtlaSil
  7. ÜŞENMESEM DE SABAH KALKIP YAPSAM TARİFİNİ.
    BAKALIM ARTIK:))
    UYANABİLİRSEM.
    ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM.
    SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  8. canım ellerine sağlık harika olmuş ..

    YanıtlaSil
  9. Nazmiye; teşekkürler gerçekten kıyır kıyır :) oluyor çok güzel ifade etmişsin.

    Lezzet Sarayı; teşekkürler, afiyet olsun.

    Adsız; teşekkür ederim, afiyet olsun, keşke isminizide yazsaydınız, isminizle hitap etmek isterdim.

    Denizciğim çok teşekkür ederim.Gerçekten öyle hazır poğaçalar çok yağlı ve ağır geliyor ve sanki mideme oturduğunu hissediyorum :)Sanada hayırlı cumalar..

    Sarkaç'ım :) gerçekten arada değişiklik iyi gidiyor hep aynı hep aynı insan farklı birşeyler arıyor, evdekilerde bu durumdan memnun tabi :))

    Mintinin Mutfağı ; Valla ben yapıyorsam herkes yapar herhalde çünkü sabahları kalktığımda günün en tembel insanı oluyorum sonra açılıyorum :))

    Sevil çok teşekkürler, afiyetler olsun ...

    Sevgiler herkese ..........

    YanıtlaSil

Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı