17 Ocak 2011 Pazartesi

ZENCEFİLLİ ŞEKER KURABİYELER



Merhabalar ,
En son zencefilli kek yapmıştım yine zencefilden devam ediyorum bu seferde tatlı ve süslü kurabiyelerle evlerinize ve midelerinize konuk olacağım :) Evdeki toz zencefillerimi bitirmeye kararlıyım , hakikaten bereketliymiş arada buraya yazamadığım tariflerim de oldu .... İnşaallah bitecek... Bu seferkinin güzelliği bu kurabiyeleri canım oğlum Ergin için yaptık, yaptık diyorum çünkü süslemelerde bana şeker mi şeker bir hanımefendi :) yardım etti..Kendileri benim canım yiğenim Çağla olur efendim o nedenle de biz tadından yiyemedik, deseeeem yalan olur bir tepsi kurabiyenin yarısı bitti bile :) Afiyetler olsun, ağızlarımız tatlansın........


Malzemeler:
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 200 gr. yumuşak margarin
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Alabildiği kadar un
Süsleme İçin:
  • Dr.Oetker'in hazır renkli glazürleri


Yapılışı:
  1. Öncelikle karıştırma kabına yumurtayı, pudra şekerini, kabartma tozunu, margarini, sıvıyağı ve baharatları alarak beraberce karıştıralım.
  2. Hamur kıvamına gelene kadar un ekleyerek yoğuralım.
  3. Hamur kıvamına geldikten sonra streç filme sarıp 1 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
  4. Dinlenen hamuru merdaneyle açarak çeşitli kurabiye kalıpları ile kesip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Vermiş olduğum miktarlarda tam bir fırın tepsisi ölçüsünde kurabiye çıkıyor.
  5. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede yaklaşık 20 - 30 dakika pişirin.
  6. Fırından aldıktan sonra soğutup, üstlerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz, sade olarakta tüketilebilir. Ben süslemede Dr. Oetker'in hazır renkli glazürlerini kullandım.
                           

                                  Bunlar yiğenimin süslediği kurabiyeler :))) Nasıl ama ?




  BON APPETİT...







10 yorum:

  1. Ellerinize saglik olsun sevgili Yelda,
    kurabiyeler çok cici olmuslar,yiyenlere afiyet seker olsun...

    YanıtlaSil
  2. Çağlanın da sizinde ellerinize sağlık

    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık. haftasonu zencefilli kekinizi denedim. ilk defa denedim. pişerken harika bir koku vardı fakat ben kekte zencefil tadına hiç rastlamadım. eksik bişey mi yaptım?

    YanıtlaSil
  4. Tatlı yardımcılarla, kurabiyelerin tadı daha artıyor. Ellerinize sağlık, ben de yemeye kıyabilir miydim bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  5. Gerçekten çok şeker olmuşlar:)Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Ne kadar ciciler.. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Merhaba canım harika görünüyor ellerine sağlık, benimde aklımda bir gün zencefilli kurabiye yapacağım inş sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  8. Teşekkür ederim Mihriban afiyet olsun....

    Teşekkürler Dilek afiyet olsun...

    Küçük mucizem çok mutlu oldum , teşekkürler. Tarifte 1 çay kaşığı tepeleme ölçüsünde yazmıştım, belki markaya göre zencefilin yoğunluğu değişiyor olabilir.Şu an hatırlamıyorum ne marka aldığımı çünkü baharatlarımı cam kavanozlarda muhafaza ederim. Şöyle yapabilirsiniz tarifteki miktarı arttırabilirsiniz çay kaşığı yerine tepeleme 1 veya 1,5 tatlı kaşığı zencefil koyabilirsiniz. Afiyet olsun...

    Teşekkürler Sarkaç gerçekten doğru bir saptama :) Valla öyle bir kıyılıyor ki :)Hemencecik yeniveriyor...

    Yemek vakti teşekkürler, afiyet olsun..

    Teşekkürler Nazlı, yerkende çok cicilerdi :))

    Merhaba Öznurcum teşekkür ederim afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  9. eline sağlık zencefil kurabiyelerde nefis oluyor..

    YanıtlaSil
  10. evet hem pişerken yayılan kokusu bir anönce pişse de yesek dedirtiyor değil mi? Teşekkürler....

    YanıtlaSil

Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı