27 Nisan 2011 Çarşamba

ACIBADEMLİ :) İRMİK TATLISI



Merhaba,
Yine miii! dediğinizi duyar gibiyim, ama evet yine ne yapayım çok seviyorum acıbadem aromasını :)))) Market raflarında rastlayanınız bilir 4 x 2 ml. lik hani bizim tester diye tabir ettiğimiz küçücük şişelerde fotoğrafını aşağıda sizler için veriyorum, aynı şekilde limon ve vanilya aromalılarıda var belki onlarıda denerim ama önce acıbademleri bitirmeliyim :)))



İrmik tatlısını hem hafif sütlü bir tatlı olduğu için hem de oğlum çok sevdiği tercih ediyorum, sık sık ta yaparım bu seferde farklı aromalar denemek istedim. Daha önce tarifi vermiştim buradan ulaşabilirsiniz. Afiyet olsun....










Malzemeler:

  • 1 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı süt
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 3 - 4 damla acıbadem aroması
Yapılışı:
  1. Bir tencereye irmiği, tozşekeri, sütü, ince rendelenmiş portakal kabuğunu ve acıbadem aromasını  koyup, orta ateşte kaynayana kadar karıştırın. Üzeri göz göz olunca ocağın altını kısıp bir-iki taşım daha kaynatın.
  2. Ocaktan alıp suyla ıslatılmış kalıba dökün. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına koyun. 
  3. Soğuduktan sonra isteğinize bağlı kare, baklava yada kalıplarla keserek, çikolata ve mevsim meyveleri, tarçınla süsleyerek servis yapın.


BON APPETİT...

5 yorum:

  1. Bende çok seviyorum acıbadem aromasını,arada kullanıyorum.
    Tatlı nefiss görünyor.
    Ellerine sağlık canım
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. çok çok çok güzel bir aroma bu biliyorumm:))
    tatlıyı nefis aromalandırmıştır canımm:)
    ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler Deniz, acaba bu aromayı sevmeyen var mıdır ? :))

    Grazie Marta :))

    YanıtlaSil

Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı