Merhaba,
Yine miii! dediğinizi duyar gibiyim, ama evet yine ne yapayım çok seviyorum acıbadem aromasını :)))) Market raflarında rastlayanınız bilir 4 x 2 ml. lik hani bizim tester diye tabir ettiğimiz küçücük şişelerde fotoğrafını aşağıda sizler için veriyorum, aynı şekilde limon ve vanilya aromalılarıda var belki onlarıda denerim ama önce acıbademleri bitirmeliyim :)))
İrmik tatlısını hem hafif sütlü bir tatlı olduğu için hem de oğlum çok sevdiği tercih ediyorum, sık sık ta yaparım bu seferde farklı aromalar denemek istedim. Daha önce tarifi vermiştim buradan ulaşabilirsiniz. Afiyet olsun....
Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 2 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı süt
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 3 - 4 damla acıbadem aroması
Yapılışı:
- Bir tencereye irmiği, tozşekeri, sütü, ince rendelenmiş portakal kabuğunu ve acıbadem aromasını koyup, orta ateşte kaynayana kadar karıştırın. Üzeri göz göz olunca ocağın altını kısıp bir-iki taşım daha kaynatın.
- Ocaktan alıp suyla ıslatılmış kalıba dökün. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına koyun.
- Soğuduktan sonra isteğinize bağlı kare, baklava yada kalıplarla keserek, çikolata ve mevsim meyveleri, tarçınla süsleyerek servis yapın.
BON APPETİT...
Bende çok seviyorum acıbadem aromasını,arada kullanıyorum.
YanıtlaSilTatlı nefiss görünyor.
Ellerine sağlık canım
Sevgiler.
Teşekkür ederim Hayat Cafe...
YanıtlaSilçok çok çok güzel bir aroma bu biliyorumm:))
YanıtlaSiltatlıyı nefis aromalandırmıştır canımm:)
ellerine sağlık canım:)
Ficou lindo este prato. Marta.
YanıtlaSilTeşekkürler Deniz, acaba bu aromayı sevmeyen var mıdır ? :))
YanıtlaSilGrazie Marta :))