Merhaba,
Sebzeseverseniz eğer birazdan size pratik, lezzetli bir tarif vereceğim.Evde 2 adet kabağım vardı yemek yapsam az olacak, mücver yapsam şimdi yağlı kaçar kışın güzelde yazın hayıııır :))O nedenle bu tarifi yapayım dedim çok sevdiğim bir arkadaşımda yemiştik, yarım saatinizi almıyor denemenizi tavsiye ederim. Hem beş çaylarında hemde ana yemekler de güzel ve hafif bir eşlikçiniz olacak...Afiyet olsun...
Malzemeler:
- 2 adet orta boy rendelenmiş kabak
- 1 - 2 kaşık zeytinyağı
- 1 kase yoğurt
- 2 - 3 adet ceviz içi ufalanmış
- Dereotu, maydanoz
- Tuz
- 1 diş sarımsak
Yapılışı:
- Zeytinyağını tencereye alın ve hafif ısıtın.
- Tencereye rendelenmiş kabakları ilave edin ve tuzunuda ekleyerek orta ateşte aralıklı olarak karıştırarak sotelemeye başlayın.
- Yaklaşık 10 dakika yeterli oluyor, kabaklar hafif suyunu salıp, çekecek ve parlak bir renk alacak.Biraz ılımaya bırakın.
- Diğer yanda yoğrdu bir kapta çırpın, içersine sarmısağı ve dövülmüş cevizleri ekleyin, ılıyan kabaklarla beraber iyice karıştırıp servis tabağına alın ve üzerini kıyılmış dereotu, maydanoz ile süsleyin.
BON APPETİT...
ayyyyyyyy enfessssssssssssss
YanıtlaSilbende bayrama ya bu salatayı yada havucu düşünüyorum.. elleine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
yemekbirask
Kokoş kelebeğim yapayım sana, afiyetler olsun :)))
YanıtlaSilYemek bir aşk teşekkür ederim kolay ve çok leziz..
çoook lezzetli görünüyor...mmmmmm :)
YanıtlaSilteşekkürler Bütü :))
YanıtlaSilReally no matter if someone doesn't understand after that its up to other people that they will help, so here it occurs.
YanıtlaSilHere is my webpage :: http://be4game.com
Also see my web page: cialis