Tatil dönüşü Çanakkale Küçükkuyu'dan aldığım misss gibi Sakız Macunu kullandım :)))
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3/4 su bardağı yoğurt
- 3/4 su bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı damla sakızı macunu
- 4 - 5 adet dövülmüş ceviz
Yapılışı:
- Karıştırma kabına toz şekeri ve yumurtaları alın homojen bir kıvam alana dek mikserle çırpın.
- Yoğurt ve sıvıyağını ekleyin tekrar çırpın.
- Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyin çırpma işlemini tekrarlayın, en son damla sakızı macununu ekleyin son kez mikserle çırpın.
- Ardından cevizleri ekleyip karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökün.
- 150 - 160 derece önceden hafif ısıtılmış fırında yaklaşık 30 - 45 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
- Piştikten sonra fırından çıkarın ve altının nemlenmemesi için tel ızgaraya alarak soğumasını sağlayın.
- Mis gibi çayınızla aiyetle yiyin :))
BON APPETİT...
damla sakızı macununu alacaktım dolaşalım sonra derken unuttum meraktayım hala ellerine sağlık
YanıtlaSilteşekkürler, benim aldığım çok keskin kokulu değilmiş o nedenle biraz daha fazla ekledim malzemeye.
YanıtlaSil