Benim asla dayanamayacağım lezzette bir yemektir. Anacığımın ellerinden yerdim artık kendim yapar oldum, ben O'na yediriyorum :)) Hazır yemek daha güzel oluyor çünkü yemek yaparken alınan koku doyma merkezini uyarıyor ve bazen yiyesi gelmiyor insanın ama ciğer için söz konusu değil maalesef:)) , ama insanın kendisinin yapıp başkaları tarafından beğenilmesi ve afiyetle yenilmesi de tüm yorgunluğunu alıyor doğrusu.
ARNAVUT CİĞERİ
- 1/2 kg. dana ciğeri , kuşbaşı doğranmış
- Un
- Sıvıyağ
- 1/2 demet maydanoz
- 2 baş kuru soğan
- Sumak
- Tuz
Yapılışı:
Kuşbaşı doğranmış ciğerleri, her tarafına nüfuz edecek şekilde una bulayın. Fazlasını silkeleyerek atın.
Kızgın yağda kızartın.
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın, tuzlu suyla ovun. Suyunu sıkıp bir kapta kıyılmış maydanoz ve sumakla yoğurun.
Kızarmış ciğerlerle harmanlayarak ya da tabakta yanyana servis yapın.
Tadına doyamayacaksınız.
Pilav, patates kızartması, salata veya patates püresiyle servis yapabilirsiniz.
BON APPETİT...
Çok eskiden annem de yapardı. Herhalde 30 sene falan olmuştur evde Arnavutciğeri yapılmayalı. Ne garip değil mi hayatımızdaki bu değişimler?
YanıtlaSilÖyle gerçekten Tijen Hanım, zamanla o kadar çok değişimler ve gelişimler yaşıyoruz ki belki bazılarını biz bile gözden kaçırıyor olabiliriz, garip ama gerçek hayat böyle bir şey....
YanıtlaSiloff bir ara çok sık yapardık bu ara hiç yapmadığımı farkettirdiniz
YanıtlaSilellerinize sağlık sevgiler
Teşekkürler, yaparsınız artık :)) afiyet olsun.
YanıtlaSilBizde de arnavut ciğerini eşim yapar hem de çok güzel yapar.sizin yaptığınız da çok iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSlinize sağlık...
Sevgiler
zamanla devran dönüyor analar ektiğini biçiyor canım:)
YanıtlaSilellerine sağlık:)
Satush, teşekkürler, sende sırrınızı belki bizimle paylaşırsın :)) merak ettim nasıl yaptığınızı.
YanıtlaSilTeşekkürler Denizcim, ne güzel seni görmek,annelik seni meşgul ediyor, bizden aldı :)) bebişinle mutlu olun yeter, bu arada benim kızım yok ama belki ilerde oğlum anacığına yapıverir :)
YanıtlaSilEn kısa sürede eşime yaptırıp fotoğraflayacağım. Yayınladığımda size mutlaka haber veririm...
YanıtlaSilSevgiler
Teşekkürler, merakla bekliyor olacağım :)
YanıtlaSilSevgiler.
Aynen bende çok severim.Bol soğanla,müthş bir lezzet:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
Nefiss görünüyor.
ımmmmmm bayılırımmmmm bennn bu lezzeteee emınım kı sahanedır:)
YanıtlaSilTeşekkürler Meliha oğluma da sevdirdim ya ciğeri gam yemem :))
YanıtlaSilYasemincim Edirne'de yediklerin kadar mıdır bilmem ama lezzetliydi :))
YanıtlaSilhmmm bol soganli! ellerinize saglik!
YanıtlaSilteşekkürler Eda Hanım, afiyet olsun :)
YanıtlaSilellerıne sağlık cok severım
YanıtlaSilteşekkürler, afiyet olsun Selma Hanım ailecek bizde çok severiz
YanıtlaSilnefis ben yapmadım hiç una bulamak iyi fikir denemeliyim ellerine sağlık ve teşekkürler
YanıtlaSilBen bildim bileli bizim evde una bulanarak yapılırdı, biraz daha fazla kızartma süresini tuttuğunuzda çıtır çıtır kıtır kıtır bir tat kalıyor
YanıtlaSil