23 Şubat 2013 Cumartesi

ARNAVUT CIGERI






Benim asla dayanamayacağım lezzette bir yemektir. Anacığımın ellerinden yerdim artık kendim yapar oldum, ben O'na yediriyorum :)) Hazır yemek daha güzel oluyor çünkü yemek yaparken alınan koku doyma merkezini uyarıyor ve bazen yiyesi gelmiyor insanın ama ciğer için söz konusu değil maalesef:)) , ama insanın kendisinin yapıp başkaları tarafından beğenilmesi ve afiyetle yenilmesi de tüm yorgunluğunu alıyor doğrusu.





ARNAVUT CİĞERİ

Malzemeler:

  • 1/2 kg. dana ciğeri , kuşbaşı doğranmış
  • Un
  • Sıvıyağ
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2 baş kuru soğan
  • Sumak
  • Tuz



Yapılışı:

Kuşbaşı doğranmış ciğerleri, her tarafına nüfuz edecek şekilde una bulayın. Fazlasını silkeleyerek atın.
Kızgın yağda kızartın.
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın, tuzlu suyla ovun. Suyunu sıkıp bir kapta kıyılmış maydanoz ve sumakla yoğurun.
Kızarmış ciğerlerle harmanlayarak ya da tabakta yanyana servis yapın.
Tadına doyamayacaksınız.
Pilav, patates kızartması, salata veya patates püresiyle servis yapabilirsiniz.


BON APPETİT...




20 yorum:

  1. Çok eskiden annem de yapardı. Herhalde 30 sene falan olmuştur evde Arnavutciğeri yapılmayalı. Ne garip değil mi hayatımızdaki bu değişimler?

    YanıtlaSil
  2. Öyle gerçekten Tijen Hanım, zamanla o kadar çok değişimler ve gelişimler yaşıyoruz ki belki bazılarını biz bile gözden kaçırıyor olabiliriz, garip ama gerçek hayat böyle bir şey....

    YanıtlaSil
  3. off bir ara çok sık yapardık bu ara hiç yapmadığımı farkettirdiniz
    ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler, yaparsınız artık :)) afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  5. Bizde de arnavut ciğerini eşim yapar hem de çok güzel yapar.sizin yaptığınız da çok iştah açıcı görünüyor.
    Slinize sağlık...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. zamanla devran dönüyor analar ektiğini biçiyor canım:)
    ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  7. Satush, teşekkürler, sende sırrınızı belki bizimle paylaşırsın :)) merak ettim nasıl yaptığınızı.

    YanıtlaSil
  8. Teşekkürler Denizcim, ne güzel seni görmek,annelik seni meşgul ediyor, bizden aldı :)) bebişinle mutlu olun yeter, bu arada benim kızım yok ama belki ilerde oğlum anacığına yapıverir :)

    YanıtlaSil
  9. En kısa sürede eşime yaptırıp fotoğraflayacağım. Yayınladığımda size mutlaka haber veririm...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Teşekkürler, merakla bekliyor olacağım :)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Aynen bende çok severim.Bol soğanla,müthş bir lezzet:)
    Ellerine sağlık canım.
    Nefiss görünüyor.

    YanıtlaSil
  12. ımmmmmm bayılırımmmmm bennn bu lezzeteee emınım kı sahanedır:)

    YanıtlaSil
  13. Teşekkürler Meliha oğluma da sevdirdim ya ciğeri gam yemem :))

    YanıtlaSil
  14. Yasemincim Edirne'de yediklerin kadar mıdır bilmem ama lezzetliydi :))

    YanıtlaSil
  15. hmmm bol soganli! ellerinize saglik!

    YanıtlaSil
  16. teşekkürler Eda Hanım, afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  17. teşekkürler, afiyet olsun Selma Hanım ailecek bizde çok severiz

    YanıtlaSil
  18. nefis ben yapmadım hiç una bulamak iyi fikir denemeliyim ellerine sağlık ve teşekkürler

    YanıtlaSil
  19. Ben bildim bileli bizim evde una bulanarak yapılırdı, biraz daha fazla kızartma süresini tuttuğunuzda çıtır çıtır kıtır kıtır bir tat kalıyor

    YanıtlaSil

Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı