Balık deyince akan sular durur. Kokusu yüzünden evde yapmayı tercih etmem. Ama oğlum Ergin'in daha fazla ısrarlarına dayanamadım ve geçen gün balıkçıya gittim Çupralar bana göz kırptı :) hem fırında olsun , kokusuz hem de doyurucu olsun istedim ve adam başı birer tane aldım. Mevsimi geçmeden bol bol taze tüketmekte fayda var.
ÇUPRA FIRINDA
4 adet çupra
Zeytinyağ
Tuz
Limon
Balıkları balıkçıya temizletip aldım, evde güzelce yıkadım.Her iki tarafınıda yağladım ve tuzladım. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip üzerlerine ince birer dilim limonu kesip yerleştirdim. Ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 - 40 dakika pişirin.
Bu arada fırının sıcaklığı boşa gitmesin diye patates, havuç, biber, soğan hangi sebzeler varsa doğrayıp yağ, tuz, soya sosuyla harmanlıyorum ayrı bir fırın tepsisine dizip aynı anda fırında pişiriyorum, çok lezzetli oluyor.
SIRA GELDİ TATLIYA :))))
Balık tatlısız olmaz dedik ve en çok ne yakışır balığa tabiki Helva.Bu sefer ilk defa fırında sıcak helvayı denemek istedim. Tadı hoşuma gitti. Koskanın hazır fırın helvasını aldım.
Çok basit yapımı, üzerinde tarifi var, 4 çorba kaşığı sütle helvayı iyice karıştırıyorsunuz ve kabında fırında üzeri kızarana dek pişiriyorsunuz. Bu kadar kolay.Denemenizi tavsiye ederim.
BON APPETİT...
Görünce canım çekti. Bizim evde de genelde bu şekilde pişer balık. elinize sağlık.
YanıtlaSilsevgiler
bizim evde de balık vazgeçilmezdir ah bir de kokusu olmasa:)
YanıtlaSilÇekilmeyecek gibi değil Satush :) Teşekkürler, hem kokusuz hem pratik her zaman tercih ettiğim evde balık pişirme şeklidir.
YanıtlaSilAylin fırında yapıldığı sürece rahatsız edici bir kokusu olmuyor ne yapalım her zaman dışarda yenmiyor :)
YanıtlaSilFırında olduğu zaman hiç sorun yok benim için bayılırım balığa :)ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTeşekkürler Yeşim Hanım aynı fikirdeyim evde balıklar fırına :)
YanıtlaSilyumuyyyyyy balık evın fanıdır kuzum haftada 3 bız ıkı yerız ohh olsada yesem dedım :)) ellerıne saglıkkkkkk
YanıtlaSilsevilmez mi dimi? afiyetler olsun Yasemincim.
YanıtlaSil