Daha önceki postlarımda bahsetmiştim, Göynük'ten Akı Köy Ürünleri'nden alışveriş sırasında aldığım bir bulgur çeşidi Izo Bulguru. Dükkan sahibi öve öve bitiremedi, ben de merakımdan aldım. Öncelikle sade pişirdim, dilediğiniz çeşnide pişirebilirsiniz. Gerçekten lezzetli, rengi normal bulgura göre daha koyu, cacıkla müthiş gidiyor, başka birşey yemeseniz de olur yanında. Çünkü normal bulgura oranla daha leziz.
IZO BULGURU İLE SADE PİLAV
1 su bardağı izobulgur
2 su bardağı su
Sıvıyağ
1 baş kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Nane
Yapılışı:
Sıvıyağda yemeklik doğranmış soğanları kavurun.Salçayı ( tercih sizin biber veya domates salçası ) ve iyice yıkanmış bulgurları ilave edin, tuzunu, kuru naneyi katın bir kez daha karıştırın, suyunu vererek üzeri göz göz olana ve suyunu çekene dek pişirin. Dinlendirip servis yapın.
BON APPETİT...
Bulgur çok sağlıklı bir besin bolca tüketmek gerek
YanıtlaSilNefis görünüyor
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)
Çok teşekkürler, kesinlikle size katılıyorum.
YanıtlaSilYeldacım ellerine sağlık, bulgurun her hali güzel, sevgiler
YanıtlaSilTeşekkürler Kübra , gerçekten öyle yanına başka birşey de istemiyor.
Sil