Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır demişler. Biz ne yağacağız, besleyici, lezzetli, tok tutan, proteinli çorbalarla damaklarımızı şenlendirip karınlarımızı doyuracağız.
ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI
Malzemeler
2 bardak yeşil mercimek
1 bardak erişte
1 adet kuru soğan
1 kaşık biber veya domates salçası
Sıvıyağ
Tuz
4 bardak sıcak su
Yapılışı
Öncelikle mercimekleri ayrı bir tencerede üstünü geçecek kadar su koyup bir iki taşım kaynatıp süzün, böylelikle acı suyunu atmış olursunuz. Bir kenarda bekletin.
Tencereye sıvıyağı alın , içerisine yemeklik doğranmış soğanları katıp kavurun. Salçasını ekleyin tekrar karıştırın. Haşlayıp süzdüğünüz mercimekleri ilave edin.Tuzunu ekleyin ve 4 bardak sıcak suyunu ekleyip karıştırın, pişmeye bırakın.
Kaynadıktan 5 dakika sonra erişteleri de ekleyin, ara ara karıştırarak mercimek ve erişteler pişene dek kaynatmaya devam edin. Su miktarı azalırsa kendi damak tadınıza göre daha sulu yapmak isterseniz pişme esnasında sıcak su eklemesi yapabilirsiniz.
ayy bizim evin en sevileni.. ellerinize sağlıkkk :)
YanıtlaSilKesinlikle bizde de :) yanına başka bir yemekte gerektirmiyor. Terbiyelisini de denedim ama bu klasik usulü daha çok seviyoruz.
SilSevgiler...